ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Још 239 нових корисника еколошки прихватљивих енергената у индивидуалним домаћинствима

Од укупно 250 захтева, по трећем Јавном конкурсу за спровођењe мера смањења загађења ваздуха пореклом из индивидуалних извора на територији града Ужица, реализованим у сарадњи са Министарством заштите животне средине током прошле и ове године 239 власника индивидуалних стамбених објеката и станова у стамбеним зградама остварило је право на субвенционисану набавку и уградњу топлотних пумпи, котлова и пећи на дрвни пелет и котлова на гас.

После конкурса који је расписан у марту месецу, Комисија је остварила увид у достављену документацију и извршила обилазак терена, а на основу Правилника о суфинансирању мера смањења загађења ваздуха пореклом из индивидуалних извора на територији града Ужица и записника сачињених на терену, формирална је најпре прелиминарна а затим и Коначна листа корисника средстава.

На листи је рангирано укупно 239 подносиоца пријава, а средства су одобрена за 239 подносиоца, и то: три за меру набавка и уградња топлотних пумпи, седам за меру набавка и уградња котлова или етажних пећи и пећи и шпорета на дрвни пелет, две стотине четири  за меру набавка и уградња котлова на природни гас у породичним кућама и двадесет пет за меру набавка и уградња котлова на природни гас у становима у стамбеним зградама. Услове Конкурса није  испунило десет подносиоца захтева, а један подносиоц захтева је одустао од суфинасирања набавке котла.

За ову намену опредељено је 25 милиона динара, а у наредном периоду очекује се и нови јавни позив у сарадњи са Министарством рударства и енергетике. Такође, до краја године грађани Ужица се могу прикључити на гасоводну мрежу по акцијској цени “Ужице гаса” од 540 евра са ПДВ-ом.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Гром до темеља спалио још једну кућу у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Председници општина Пожега и Прибој поднели оставке

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору почело Балканско првенство у планинарској оријентацији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови састанак синдиката и представника Владе заказан за 5. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех ужичких школских библиотекарки

ОГЛАСНА ТАБЛА

Врхунско ЈЕЛО са кромпиром и кобасицама: Предлог за савршен ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 30. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА