ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Još 18 miliona dinara za mere energetske efikasnosti

Danas je objavljena konačna rang lista na sajtu Ministarstva rudarstva i energetike, a Grad Užice obavešten da je sa devet miliona dinara podržan projekat energetske efikasnosti za porodične kuće i stanove u četvrtoj zoni i stambene zgrade na teritoriji celog grada. Sa devet miliona dinara koliko je opredeljeno iz budžeta Grada, biće to dodatnih 18 miliona dinara za mere energetske efikasnosti u ovoj godini.

Kako objašnjava Nada Jovičić član gradskog veća za zaštitu životne sredine i turizam poenta ovog konkursa nije samo smanjenje aerozagađenja već generalno poboljšanje energetske efikasnosti na što većem broju objekata u našem gradu.

“Kako ne bi bilo preklapanja sa dosadašnjim lokalnim konkursom za mere eneregetske efikasnosti koji se prvenstveno odnosio na prvu drugu i treću zonu, tj. zone sa pojačanim zagađenjenjem vazduha, mi smo kod Ministarstva rudarstva i energetike konkurisali sa merama energetske efikasnosti koje se odnose na četvrtu zonu odnosno porodične kuće u četvrtoj zoni i stanove u stambenim zgradama na teritoriji celog grada Užica. Sredstva su nam odobrena, a u petak 25. juna biće upriličeno i potpisivanje ugovora”.

Po rečima Gradske većnice, po potpisivanju ugovora između ministarstva i lokalnih samouprava uslediće i naredne aktivnosti.

“Realizacija ugovorenih obaveza očekuje se u julu mesecu,a prvi korak biće raspisivanje javnog poziva za izbor najpovoljnijeg ponuđača, odnosno izvođača radova za mere koje su tražene od strane ministarstva. Kada se završi taj postupak biće raspisan i konkurs za građane, a očekivanja su da će to biti polovinom avgusta”.

Pravilnikom na koji će saglasnost dati ministarstvo biće definisani uslovi za učešće na konkursu, a ono što je sigurno jesu u potpunosti izmirene poreske obaveze i legalizovan objekat sa kojim se konkuriše za neku od mera.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива

Данас исплата редовне и привремене новчане накнаде за мај

Отворена летња туристичка сезона на Торнику