Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Još 18 miliona dinara za mere energetske efikasnosti

Danas je objavljena konačna rang lista na sajtu Ministarstva rudarstva i energetike, a Grad Užice obavešten da je sa devet miliona dinara podržan projekat energetske efikasnosti za porodične kuće i stanove u četvrtoj zoni i stambene zgrade na teritoriji celog grada. Sa devet miliona dinara koliko je opredeljeno iz budžeta Grada, biće to dodatnih 18 miliona dinara za mere energetske efikasnosti u ovoj godini.

Kako objašnjava Nada Jovičić član gradskog veća za zaštitu životne sredine i turizam poenta ovog konkursa nije samo smanjenje aerozagađenja već generalno poboljšanje energetske efikasnosti na što većem broju objekata u našem gradu.

“Kako ne bi bilo preklapanja sa dosadašnjim lokalnim konkursom za mere eneregetske efikasnosti koji se prvenstveno odnosio na prvu drugu i treću zonu, tj. zone sa pojačanim zagađenjenjem vazduha, mi smo kod Ministarstva rudarstva i energetike konkurisali sa merama energetske efikasnosti koje se odnose na četvrtu zonu odnosno porodične kuće u četvrtoj zoni i stanove u stambenim zgradama na teritoriji celog grada Užica. Sredstva su nam odobrena, a u petak 25. juna biće upriličeno i potpisivanje ugovora”.

Po rečima Gradske većnice, po potpisivanju ugovora između ministarstva i lokalnih samouprava uslediće i naredne aktivnosti.

“Realizacija ugovorenih obaveza očekuje se u julu mesecu,a prvi korak biće raspisivanje javnog poziva za izbor najpovoljnijeg ponuđača, odnosno izvođača radova za mere koje su tražene od strane ministarstva. Kada se završi taj postupak biće raspisan i konkurs za građane, a očekivanja su da će to biti polovinom avgusta”.

Pravilnikom na koji će saglasnost dati ministarstvo biće definisani uslovi za učešće na konkursu, a ono što je sigurno jesu u potpunosti izmirene poreske obaveze i legalizovan objekat sa kojim se konkuriše za neku od mera.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

И даље нема конкретног решења за исплату дуговања овогодишњег рода малина (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Шљивовица уписана на Унескову листу нематеријалног културног наслеђа

ОГЛАСНА ТАБЛА

,,Живот уз баријере на путу до успеха“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

11. Међународни фестивал фолклора на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стижу паре од дивиденди: Уколико до сада нисте ништа подизали, на рачуну вас чека 11.700 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дан одлуке: Србија игра против Швајцарске за пролаз у осмину финала СП

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатне радионице за жене које желе да покрену сопствени бизнис

ОГЛАСНА ТАБЛА

План одвожења пепела за петак и дане викенда

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА