Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

JKP “Vodovod Zlatibor“ Čajetina: Prema projektima i rokovima (video)

Od ranog proleća JKP „Vodovod Zlatibor“ Čajetina, pored drugih aktivnosti, radi na uređenju vodovodne i kanalizacione mreže kao i kišne kanalizacije oko Kraljevog trga. U pitanju su obimni poslovi ali, prema rečima direktora ovog preduzeća, Miroslava Đokića, za koji dan jezero će početi da se puni čistom vodom iz bušotina koje će biti stavljene u funkciju nakon montiranja potrebne opreme.

Nakon dovršavanja kapitalnih investicija, lokalna samouprava opštine Čajetina dala je sebi nove zadatke. Jedan od njih je rekonstrukcija Kraljevog trga u kojem centralno mesto ima i nekadašnji biser sa razglednica ove planine, jezero. Godinama zapušteno i zagađeno otpadnom vodom, ovo nekada divno kupalište postalo je neupotrebljivo u tu svrhu kako za domaće stanovništvo, tako i za turiste. Izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, i jezero je dobilo šansu da ponovo zablista.

„Jezero bi trebalo za koji dan da počne da se puni čistom vodom, pred jezera je prošao jedan optočni kanal koji vodi do rečice Obudojevica. Jezero će se puniti iz dve bušotine čistom vodom. Sledeće sedmice se postavljaju pumpe i opremaju te bušotine, tako da će za 15ak dana jezero početi da se puni kada će da bude u svom pravom sjaju. Urađene su kišna i fekalna kanalizacija, to se ne vidi jer je sve pokriveno, ali na Trgu su kilometri položenih cevi. U tržnom centru i okolini se ide na to da se pohvataju sve vode koje se slivaju. Mi više nemamo površinske vode koje se ulivaju u jezero. Sve su pohvatane, upojene i idu tamo gde treba da ide,“

kaže Miroslav Đokić, v.d. dir. JKP „Vodovod Zlatibor“ Čajetina. JKP „Vodovod Zlatibor“ takođe dovršava radove na kišnoj kanalizaciji u nekoliko ulica na Zlatiboru u dužini od 800 metara, a u planu za sledeću godinu je da se sa tim nastavi u onim delovima naseljenog mesta Zlatibor gde sa velikim prilivom vode nakon kiša stanovništvo ima problema. Jedna od ekipa“Vodovoda“ ovih dana izvodi i radove u Ljubišu, zaseok Smiljanići, da bi kvalitetnom vodom snabdelo 37 domaćinstava.

„Bilo je nekih poteškoća koje smo prevazišli, nadamo se da ćemo ove radove postavljanja cevi završiti ove jeseni. Radove na izvorištima imamo na proleće da bi tokom sledećeg leta Smiljanići imali rešeno vodosnabdevanje,“

Jedan krak se radu u dužini od oko 750 metara a drugi je dug oko 450 metara. Voda će se od izvorišta uz pomoć pumpi izbacivati na dve kote gde se nalaze rezervoari, a onda će prirodnim padom stići do svakog domaćinstva, kaže Đokić. Teren je težak, kamenit, ali je posao priveden kraju.

„Smiljanići su najveća familija u Ljubišu, jedna stara pozanta familija sa poznatim ličnostima. I pored svega toga, mislim da su zaslužili da imaju vodu, to je osnovna civilizacijska tekovina da ljudi imaju vodu,“

zaključuje v.d. direktor JKP „Vodovod Zlatibor“. Takođe se u Šljivovici završava jedan vodovodni krak, a slede radovi u Mušvetama i Golovu, sve prema predviđenim rokovima i projektima, naglašava Miroslav Đokić.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас славимо Светог апостола Филипа (Божићне покладе)

ОГЛАСНА ТАБЛА

НЕСТАО БРАТИСЛАВ МИНИЋ: Родитељи очајни, последњи пут се јавио из Ужица, а ОВО је много чудно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уручени уговори пољопривредим произвођачима из Златиборског округа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 27. новембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Поскупљење путарине на аутопуту „Милош Велики”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубавна прича Десанке Максимовић као да је из најлепше бајке: “Удала сам се за онога кога је моје срце тражило, иако је сиромашан”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обичаји правих српских домаћица: Тањир се никада не враћа празан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Здрава исхрана и економија – да ли је здрава храна доступна свима?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пекарима продужен рок за куповину брашна из робних резерви

ОГЛАСНА ТАБЛА