ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

„Јесење чаролије“ у природи улепшале дечији распуст

Новембарски распуст је права прилика да се слободно време проведе у планинском пејзажу какав има само Златибор. Голд гондола је за најмлађе посетиоце припремила бесплатне забавне, едукативне и спортске радионице „Јесење чаролије“ које се реализују на међустаници. Данас су на програму били креативна радионица и јесењи сафари, а несвакидашњи планински пејзаж и мирис боровине подстакли су на дружење и маштовитост.

Инспирисани бојама јесени, учесници су се препустили машти и правили фигурице од лишћа, гранчица, борових иглица и других природних материјала, а на великом хамер папиру су настале јединствене креације од лишћа.

„После летњих садржаја хтели смо и у новембру да обрадујемо наше малишане, али и родитеље који могу да се одморе док се деца забављају. Већ од јутрос, приметно је да су претежно породице у кабинама. Они уосталом и највише посећују Златибор и гондолу. Ми смо планирали да кроз „Јесење чаролије“ малишане упознамо са природним лепотама нашег краја у сарадњи са нашим партнерима Парком природе „Златибор“ и ЈП „Србијашуме“ од којих могу сазнати нешто више о флори И фауни овог дела Србије. Они овде праве хербаријум од биљака које су сад актуелне, а све то прати едукација како можемо очувати све што је у природи, што је уосталом и у основи рада Голд гондоле као предузећа. Све ове активности током јесењег распуста су бесплатне, а родитељи могу уживати у понуди нашег гондола бара. На међустаници од садржаја су и тјубинг и стреличарство, а на врху Торника имамо додатне садржаје и мислим да управо породице, као и сви посетиоци, могу провести један цео дан на гондоли“, рекла је директорка ЈП „Голд гондола Златибор“ Бојана Божанић.

Јесењи сафари је био прилика да се малим истраживачима кроз шетњу у природи И мини изложбу флоре и фауне златиборског краја представе лепоте Златибора. Гондола је, као друштвено одгвоорно предузеће, искористила распуст да кроз забавне активности школарцима приближи важност очувања природе.

Наши посетиоци су, кроз креативност и истраживачки дух, поздравили јесен и понели најлепше успомене са јесењег распуста, а забаву у природи је обогатило стреличарство којем су се обрадовали старији ученици.

Извор вести и фото: Златибор прес,Голд гондола

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Римско гробље насред ливаде код Пожеге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас почиње исплата 10.000 динара корисницима права на социјалну заштиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду се представља туристичка понуда Златибора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саоштење за јавност ГрО Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се обележава Светски дан борбе против ХИВ/АИДС

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бројни случајеви експлозија упозоравају на то шта никако не смете радити са плинском боцом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вештачка интелигенција у E-commerce бизнису

ОГЛАСНА ТАБЛА