ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА

Јелен у пуној снази са великом роговима препливао реку Лим, данима га виђају у центру Прибоја

Прибој – Грађани Прибоја остали су у шоку када су у самом центру града угледали крупног јелена са великим роговима како без циља трчи и лута главним градским улицама. Појединима је ово била невероватна атракција, али код других ипак је пробудило одрђену дозу страха јер је у питању дивља животиња.

„Јелен је први пут примећен крајем септембра у близини граничног прелаза Увац, затим је по свему судећи препливао реку Лим и појавио се у ужем центру града. Грађани су га виђали у различитим интервалима и то нам јављали, тако да претпостављамо да он и даље лута у градском језгру. Неки су се заиста одушевили, због његове величине и рогова, јер не виђа се јелен у пуној снази сваки дан, док је било и оних који се плаше да раздражена животиња бежајући од људи неког случајно не повреди”, рекао је за РИНУ Немања Минић, са портала Прибој онлајн, који је објавио текст везан за ову тему.

Претпоставља се да је јелен у Прибој стигао са Златибора где је током претходних месеци извршено насељавање ове дивљачи и њихов повратак у своје природно станиште, након дугог низа година.

„Ја бих само апеловао на надлежне, да уколико некако могу ухвате јелена и врате га поново на Златибор, да не лута тражећи склониште и храну по Прибоју. Плашим се да би овај лепотан могао да заврши код неког у замрзивачу, као трофеј на зиду или под точковима нечијег аутомобила”, истикао је Немања.

Пре непуних месец дана такође у Златиборском округу дошло је до инцидента када је јелен искочио на коловоз а потом га је ударио путнички аутомобил, недуго затим ова дивља животиња је угинула.

РИНА / ГЗС / Фото: Добрила Марјановић

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ухапшен бивши фудбалер Партизана! Пронађен му је пиштољ и 126 меткова

ОГЛАСНА ТАБЛА

Већ је познато какво нас време очекује за новогодишње празнике

ОГЛАСНА ТАБЛА

Југословенка у ГКЦ-у

ОГЛАСНА ТАБЛА

Коловози мокри, опрез на путевима

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за петак, 8. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тачке гледишта: Гости чланови пливачког клубa „Слобода“ Ужице (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Лидл“ отворио своју прву продавницу на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ухапшен младић из Косјерића који је претукао девојку из Русије: „Молила сам га на три језика да ме не удара“

ОГЛАСНА ТАБЛА