Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Јелен у пуној снази са великом роговима препливао реку Лим, данима га виђају у центру Прибоја

Прибој – Грађани Прибоја остали су у шоку када су у самом центру града угледали крупног јелена са великим роговима како без циља трчи и лута главним градским улицама. Појединима је ово била невероватна атракција, али код других ипак је пробудило одрђену дозу страха јер је у питању дивља животиња.

„Јелен је први пут примећен крајем септембра у близини граничног прелаза Увац, затим је по свему судећи препливао реку Лим и појавио се у ужем центру града. Грађани су га виђали у различитим интервалима и то нам јављали, тако да претпостављамо да он и даље лута у градском језгру. Неки су се заиста одушевили, због његове величине и рогова, јер не виђа се јелен у пуној снази сваки дан, док је било и оних који се плаше да раздражена животиња бежајући од људи неког случајно не повреди”, рекао је за РИНУ Немања Минић, са портала Прибој онлајн, који је објавио текст везан за ову тему.

Претпоставља се да је јелен у Прибој стигао са Златибора где је током претходних месеци извршено насељавање ове дивљачи и њихов повратак у своје природно станиште, након дугог низа година.

„Ја бих само апеловао на надлежне, да уколико некако могу ухвате јелена и врате га поново на Златибор, да не лута тражећи склониште и храну по Прибоју. Плашим се да би овај лепотан могао да заврши код неког у замрзивачу, као трофеј на зиду или под точковима нечијег аутомобила”, истикао је Немања.

Пре непуних месец дана такође у Златиборском округу дошло је до инцидента када је јелен искочио на коловоз а потом га је ударио путнички аутомобил, недуго затим ова дивља животиња је угинула.

РИНА / ГЗС / Фото: Добрила Марјановић

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Предложени буџет за 2023. годину 4,6 милијарди динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Полуподземни контејнери за отпад на шест локација у граду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Студент Михаило из Ужица направио спас за планинаре, на Тари никао СОС еко-бунгалов: Није велик, али је бесплатан и има све што је потребно за преживљавање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Могућ прекид грејања у делу Видовданске улице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови аутомобили садржаће информацију о енергетској ефикасности од 24. децембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Представа “Свињски отац”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Промоција књиге “Писма плавооком”

ОГЛАСНА ТАБЛА

У већем делу Србије данас киша, температуре од 4 до 14 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Наставник математике давио ученика јер није знао да уради задатак?!

ОГЛАСНА ТАБЛА