ОГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Jednokratna pomoć prijepoljskim porodiljama povećana za preko 100 odsto

Пријепоље – На данас одржаној седници Општинског већа општине Пријепоље као главна тачка о којој су већници донели одлуку, издваја се повећање једнократних давања породиљама са пребивалиштем на територији ове општине.

„Најзначајнија и најбитнија одлука јесте одлука о додели једнократне помоћи породиљама које имају пребивалиште на територији општине Пријепоље. Ова одлука предвиђа оно што смо негде и најављивали да ће се износ породиљама повећати, а тај износ ће важити од 1.1. 2024. године и износиће 45.000 динара уместо досадашњих 20.000. Мислим да је то заиста мали износ. Још једну новину смо увели, а то је да ће прворођено дете у новој години добити просечну нето зараду у Републици Србији. Тренутно то је износ између 60.000 и 70.000 динара али то је променљиво и надамо се да ће да расте”, рекао је председник општине Пријепоље, Драго Попадић и појаснио да ће мајке, које су се породиле у периоду од првог јануара до доношења ове одлуке, накнадно добити додатних 25.000 динара.

„Породиље које су већ оствариле право на 20.000 динара неће имати потребу да се додатно пријваљују него ћемо ми, по службеној дужности свима исплатити тих додатних 25.000”, истакао је Попадић.

На дневном реду који се нашао пред пријепољским већницима били су и извештаји јавних предузећа која послују на територији ове општине.

„Према сугестијама од претходне године, извештаји су сада мало прегледнији и доступнији. Мислим да су сви у својим извештајима таксативно навел ии финансијски део. Видимо напредак али највећи напредак ћемо видети када се сви чланови већа који су задужени за поједине области буду бавили плановима и програмима јавних предузећа. Када будемо имали добре и јасне планове и програме, онда ће и извештаји морају бити бољи”, каже председник ове лимске општине.

Средства која су донирана општини Пријепоље за извођење инфрасктруктурних пројеката неће више стајати у општинској каси већ ће се, одлуком Општинског већа кренути са њиховим улагањем у оне пројекте за које су првобитно и намењена.

„Ми у Пријепољу смо навикли да средства која добијемо стоје у буџету. Ту ствар мењамо и кренули смо са трошењем и тих али и наших средстава. Данас смо донели одлуку да одредимо део средстава којима ћемо финансирати блок стадион у износу од двадесет и неког милиона динара. Такође, још из 2021. године стоје средства за Еко парк Равне. То је последња, трећа фаза изградње Еко парка Равне. Износ од седам милиона динара које смо добили од Министарства заштите животне средине, милион је било опредељено за пројектно техничку документацију, а осталих шест милиона и наше учешће од 1,7 милиона иде за извођење радова и надам се да ћемо већ следеће седмице имати набавку за Еко парк Равне, за стазу поред Милешевке и за још неке ситније пројекте”, казао је Попадић.

Он је додао да ће следеће седмице бити расписана јавна набавка за извођење радова у вредности од преко 100 милиона динара, што, према његовим речима, Пријепоље није запамтило да се десило ни за годину дана, а не само у једној седмици.

 

Извор: ГЗС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Предавање посвећено Животи Вранићу

12 НАПИТАКА НАЈБОЉЕ САГОРЕВА КАЛОРИЈЕ: Дају осећај ситости и помажу вам да се смањите за 3 броја

Паприкаш од меса за данашњи ручак: Уживаћете у укусу (ВИДЕО)

Да ли ће онај ко насрне на наставника ићи у затвор и шта значи измена Кривичног законика

Бацамо годишње на стотине тона вуне, а носимо синтетику – зна ли Србија где јој је рабош?

У поноћ почиње изборна тишина

Креће туристички возић, са радом почиње и СтаПарк

Уз средства из буџета снажна подршка државе за путну инфраструктуру

Град Ужице за матуранте, велика журка у Градском културном центру (ВИДЕО)