ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Једини конзерванс који се користи је со: Златиборске краве сада дају органско млеко

Чајетина – Са планине Златибор и из њихове млекаре „Наша Златка“ сада стиже и органско млеко, јер су у претходном периоду добијени сви неопходни сертификати за производњу млечних поизвода и млека на овај начин. Прооизводјачи који сарадјују са овом млекаром такође су прилагодили свој начин рада новим условима. Сматрају да се уз субвенције од млечног говедарства може живети.

„Оно што је најважније јесте да се никако не меша органско и обично млеко. Она се код нас у млекари примају различитим данима. Једини конзерванс који се користи је со. Такође, у млекари је отворен и погон за производњу органске хране”, кажу у Еко аграру са Златибора.

За сада је око десетак производјача укључено у производњу органског млека, а планирано је да се тај број прошири од пролећа.

Марић каже да постоји још заинтересованих произвођача који би са конверзијом требали да крену од пролећа. Млекара би требало у наредном периоду такође да пошири своје капацитете.

Од 2011. године општина Чајетина подржава пољопривредна газдинства на свом подручју и стимулише их разним афирмативним подстицајима преко ПД „Златиборски еко аграр“.

 

Извор:ГЗС/РИНА

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Како заштитити род од климатских промена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да живот буде сладак као мед (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најважније што треба да знате о ММР вакцини која једина штити од малих богиња, најзаразније болести за коју човечанство зна

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ништа не чисти јетру као овај напитак, одличан је и за кости и крвне судове

ОГЛАСНА ТАБЛА

Развојни планови Златибора у жижи интересовања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лепа Брена проџект

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почела примена нове заштитне мере којом се због тежег прекршаја одузима возило

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза: Облачно и натпросечно топло, местимично краткотрајна киша

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саобраћај је умереног интензитета и услови за возњу су углавном повољни

ОГЛАСНА ТАБЛА