18.4 C
Uzice
јул 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Jedanaestogodišnji Užičanin, Lazar Kostić, juniorski prvak države

Jedanaestogodišnji Užičanin Lazar Kostić, učenik petog razreda Osnovne škole „Nada Matić“, član užičkog Bilijar kluba „MASSE“, pobednik je trećeg Turnira „U17“ u bilijaru, koji je održan proteklog vikenda u Čačku u okviru Prvenstva Srbije. Prvenstvo Srbije organizuje Srpska bilijar asocijacija, a turnir je održan u čačanskom Bilijar klubu „Libero 5“, koji važi za jedan od najuspešnijih u Srbiji. Iako je među najmlađima, u kategoriji „U17“ takmiče se igrači starosti do 17 godina, Lazar Kostić je u Čačku bio veoma ubedlјiv: pobedio je u sva četiri meča, u prvom sa 7 : 4, u drugom čak sa 7 : 0, u trećem sa 7 : 3, i u četvrtom finalnom, u kome mu je protivnik bio Nemanja Zlatković iz Vranja,  takođe sa 7 : 3.  Nadmetalo se ukupno 10 takmičara iz Srbije, a ova pobeda je Lazaru Kostiću donela 1.000 bodova i posle tri kola nalazi se na prvom mestu takmičarske liste sa 2.000 osvojenih bodova.

Na prethodna dva turnira koji su bodovani za Prvenstvo Srbije, Lazar Kostić je prvo u Beogradu osvojio treće mesto, a zatim je u Nišu bio peti. Kako ističe njegov trener Ljubiša Vranešević, Lazar je u Čačku pružio odličnu partiju i prikazao odličnu igru koju će svakako dograđivati jer on trenira tek nešto duže od godinu dana. „Lazar je miran, pribran i staložen igrač, što su inače najbitnije karakteristike igrača u bilijaru. Ako nastavi ovako, svakako će postići cilј. Mnogi su primetili da je on vrlo talentovan i da ima lepu budućnost.  Nastupiće na još pet turnira, i ako zadrži prvo mesto na listi juniora do 17 godina, u šta ne sumnjamo, kvalifikovaće se za Evropsko juniorsko prvenstvo“, – kaže Vranešević.

Već u nedelјu je novi nastup užičkih igrača bilijara, na Ekipnom prvenstvu Srbije u Pančevu. Takmičenje je u šest disciplina, jednoj za juniore gde će boje Užica braniti Lazar Kostić, jednoj za takmičarke i u četiri za seniore. Turnir se održava u pančevačkom Bilijar klubu „Duga devetka“.

Zanimlјivo je da Lazar Kostić trenira i fudbal. On je golman pionirske ekipe Jedinstvo-Putevi, koja se takmiči u Mini-maksi ligi. Već je osvojio tri pehara kao najbolјi golman na turnirima u svom uzrastu. Lazar često subotom stoji na golu svoga tima „Jedinstvo-Putevi“ a nedelјom učestvuje na turnirima Srpske bilijar asocijacije u dresu Bilijar kluba „MASSE“. Valјa takođe naglasiti da mu sve to ne smeta da bude odličan učenik, jer on školu stavlјa na prvo mesto bez obzira na velike obaveze i skoro svakodnevne treninge na fudbalskom terenu i za – bilijarskim stolom.

Izvor:pasaz.rs/S. Tijanić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Za godinu i po oduzeto 560 litara rakije bez deklaracije

Oglasna Tabla

Oduševiće vas palenta kolač sa voćem: Novi način za pripremu starog jela!

Oglasna Tabla

Uvode se platni razredi tokom 2020.

Oglasna Tabla