OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE UŽIČKE VESTI

Jedan auto, dva šampiona i lekcija iz prijateljstva

Drugo ovogodišnje takmičenja u autoslalomu u okviur Šampionata države, naravno, nije prošlo bez učešća Užičana koji su i ovog puta dokazali da su u samom vrhu kad je u pitanju ova mlada autosportska disciplina, ali i pokazali da postoji i ona druga, nemerljiva po vrednosti šampionska titula: u prijateljstvu.  Naime, Dušan Đoković, kome je ovo treće zvanično takmičenje u karijeri, odnosno prvo ove godine, osvojio je drugo mesto u Generalnom plasmanu i prvo u svojoj, klasi VI, u autu koji mu je za ovu priliku pozajmio Dejan Pejić, koji je takođe učestvovao, i  zauzeo četvrto mesto u Generalnom plasmanu.


Foto: Ivan Paunović

Autosport je među takmičarima i poštovaocima cenjen ne samo zbog takmičenja, već i solidarnosti, pa je  na Adi Huji gde je 21. jula  održano takmičenje  bilo je više primera da su dvojica takmičara naizmenično  vozila isti auto, a ova dvojica uspešnih užičkih „slalomaša“ su nastupala i za dva različita kluba iz svog grada: Đoković za ASU Užice, a Pejić za Užice rally team.

Đoković i Pejić na pobedničkom postolju

U konkurenciji od 60 takmičara pored iznenađenja za sve, Đokovića sa vrlo visokim plasmanom, Pejića koji je briljirao na prvom takmičenju u Zrenjaninu, ovog puta bio malo sporiji, od Užičana je nastupio i Željko Starčević kome staza nikako „nije ležala“ i zauzeo 16 mesto. Starčević je vozio za Užice rally team, a pod okriljem užičkog kluba, prvu trku u karijeri napravila je i mlada Valjevka, Zorana Ilić kojoj je dobrodošlicu na autosportska takmičenja pod svojim okriljem ukazao klub  ASU Užice. Zorana  Beba  Ilić bila je u donjoj polovini liste kada je u pitanju Generalni plasman, ali je organizator posebnu čast ukazao damama, pa se kući vratila sa osvojenim peharom za drugo mesto u ženskoj konkurenciji i jakom motivacijom da nastavi dalje.

Staza na Adi Huji spremljena specijalno za ovu trku, inače poznata po karting takmičenjima, nije bila po meri mnogih iskusnih autoslalomaša, ali je bilo i onih, kao Đoković kome to očito nije predstavljalo problem da napravi iznenađenje dana, ali i da se definitivno potvrdi kao odličan autosportski  potencijal:

Za razliku od staza na kojima sam vozio prošle godine, Bukulje i Tare, Ada Huja je „spora“ i autoslalom na njoj više liči na ispit spretnosti, nego na pravo autoslalom takmičenje. Zato se i desilo da su mnogi iskusniji takmičari podbacili u rezultatu, ali je meni odlično poslužila da testiram samog sebe. Ne znam kako bih se zahvalio Peji za ovo takmičenje, jer moj auto nije bio spreman ni za prvo takmičenje u Zrenjaninu koje sam išao samo da gledam, a par stvari na autu je nedostajalo da ga kompletiram za Adu, ali je tu uskočio moj drug. Znao je jako dobro koliko želim da se takmičim, i mada nisam ni pomenu, sam je, nekoliko dana pred takmičenje govorio da mogu da vozim i njegov auto, pa smo s tom idejom i otišli. Iskreno, kad pomislite koliko čovek ulaže, i vremena i sebe i novca u to da spremi auto za trku, nije mala stvar dati ga nekom drugom da vozi, a Peja je to uradio bez razmišljanja. Bez ovakvog njegovog postupka ne bih doneo kući svoj prvi pehar u karijeri- kaže Dušan.


ASU Užice na Adi Huji: Ilić i Đoković

Što se tiče Užičana, takmičenje na Adi Huji preskočili su Mile Đoković, Ivan Pečeničić i Nenad Milanović koji su tokom prošle godine bili zapaženi u svojim nastupima u okviru Šampionata Srbije, a ljubitelji ovog sporta nadaju se da će, sa užičkim zvezdama sa prva dva ovogodišnja takmičenja, nastupiti u nekom od sledećih planiranih u kalendaru takmičenja do kraja godine.

Podsećanja radi, Užičanin, Slobodan Jakovljević osvojio je Zlatnu kacigu 2017. kao trostruki šampion države u ovoj disciplini.

Izvor:pasaz.rs/M. Nikolić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Jedna od najvećih srpskih sredonjovekovnih svetinja nalazi se u samom centru Arilja: Plavi anđeo pleni lepotom od 13. veka

Oglasna Tabla

JКP Treći septembar bogatije za tri kamiona, dar beogradske Gradske čistoće

Oglasna Tabla

Protestuju vlasnici turističkih čamaca na Uvcu

Oglasna Tabla

Izvo’lte, Srbi! Grci nama neće tražiti potvrdu na ulasku u zemlju

Oglasna Tabla

Đačke ekskurzije moguće su od 1. juna

Oglasna Tabla

Stamatović: Zakon o poreklu imovine ključan za borbu protiv kriminala i korupcije

Oglasna Tabla

Pokloni za mališane u školi za gluvoneme „Miodrag Matić“

Oglasna Tabla

Đoković primio nagradu za izuzetan doprinos promociji Srbije u svetu

Oglasna Tabla

Sportski savez Čajetina: SIM počinju 4. juna (VIDEO)

Oglasna Tabla