15.1 C
Uzice
септембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Javni poziv za teže zapošljive kategorije stanovništva

Opština Arilje, u partnerstvu sa opštinama: Nova Varoš, Čajetina, Bajina Bašta, Požega i Lučani, RRA „Zlatibor“ Užice, Udruženjem „Fenomena“ Kraljevo i Građanskom romskom inicijativom „GRIN“ Arilje, sprovodi projekat „Održiva poljoprivreda, održiva inkluzija, održivo selo -“ koji finansira GIZ u okviru programa „Inicijativa za inkluziju“. U okviru projekta je planirana realizacija aktivnosti koje imaju za cilj zapošljavanje teže zapošljivih kategorija stanovništva u oblasti održive poljoprivrede za 60 korisnika. Za potrebe odabira korisnika projekta raspisan je JAVNI POZIV.

Pod teže zapošljivim kategorijama stanovništva podrazumevaju se: povratnici, tražioci azila; Romi; radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći; lica bez kvalifikacija/sa niskim kvalifikacijama (najviše 2. stepen stručne spreme); viškovi zaposlenih; mladi do 30 godina koji su imali/imaju status deteta bez roditeljskog staranja; žrtve trgovine ljudima; žrtve porodičnog nasilja.

„Podrška se dodeljuje kao bespovratna i odobrava se za dve grupe korisnika. Prva grupa korisnika su 40 lica, za koje se dodeljuje podrška u vidu dodele opreme za održivu poljoprivredu u iznosu do 2.000,00 EUR po korisniku, finansijske subvencije iz ukupno raspoloživog fonda od 20.000,00 EUR i mentorske podrške za održivu poljoprivredu. Druga grupa korisnika su 20 lica, za koje se dodeljuje podrška u vidu obezbeđenja radne prakse na poljoprivrednim gazdinstvima uz nadoknadu troškova prevoza i ishrane za tri meseca po korisniku,„ navodi Katarina Murić iz PDZP „Zlatiborski eko agrar“.

00023.MTS.Still001

Odabir i rangiranje korisnika po javnom pozivu se vrši u dve faze. U prvoj fazi se vrši odabir 60 korisnika pri čemu se garantuje minimum od 8 korisnika po svakoj opštini. Nakon prvog kruga odabira biće organizovan teorijsko praktični program obuke za održivu poljoprivredu u trajanju od 9 dana uz obezbeđenje prevoza, smeštaja i ishrane od strane Projekta. U drugoj fazi se vrši odabir po grupama korisnika pri čemu se kod odabira prve grupe korisnika garantuje minimum od 5 korisnika po opštini, a kod odabira druge grupe korisnika garantuje se minimum od 2 korisnika po opštini.

Javni poziv je otvoren do 22. januara 2018. godine do 15 sati. Nosilac projekta za Opštinu Čajetina je Privredno društvo za razvoj poljoprivrede „Zlatiborski eko-agrara“, a kontakt osoba je Katarina Murić. Zainteresopvani se mogu javiti na broj telefona 062/881 21 34.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Za znanja moć niz programa u X Evropskoj noći istraživača u Užicu

Oglasna Tabla

30 omiljenih roditeljskih citata

Oglasna Tabla

Zimnica od paradajza: 6 fenomenalnih recepata da od paradajza napravite dodatke jelima za zimu

Oglasna Tabla

U nedelju šeste „Pesničke vatre zlatiborske“

Oglasna Tabla

Ugledni laparaskopski hirurg od danas u Užicu

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za sredu – 18. septembar

Oglasna Tabla

Težak život u opustelom selu

Oglasna Tabla

BRAVO! AK „Pora“ osvojila 10 medalja na prvenstvu Srbije!

Oglasna Tabla

Krstina Grujičić srebrna na Finalu kupa Srbije u bacanju kugle

Oglasna Tabla