ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Јанковић: Кризни штаб ће инсистирати да се дочеци Нове године не организују

Имунолог Срђа Јанковић изјавио је да ће Кризни штаб за сузбијање корона вируса затражити на сутрашњој седници да се не организују дочеци Нове године, а да је минимум који захтевају да се окупљања дозволе само вакцинисанима.

„Врло је болно, поготово након скоро две године ове пандемије, тражити да се дочеци не организују али ми (медицински део Кризног штаба) то морамо да тражимо”, казао је данас Јанковић за Радио-телевизију Србије (РТС).

Према његовим речима, нема оправдања да стручњаци дају другачији савет, али да не зна да ли ће таква одлука и званично бити донета.

Члан Кризног штаба је казао да би као минимум желео да одлука буде да окупљања буду дозвољена вакцинисанима против корона вируса јер би се тиме смањио пораст инфицираних – који стручњаци очекују.

Он је навео да ће Кризни штаб на сутрашњој седници инсистирати и на продужавању ковид пропусница за угоститељске објекате, као и да нису одустали од идеје да пропуснице важе 24 сата.

Јанковић је рекао да је Србија у ризику од пораста броја инфицираних због нове варијанте корона вируса омикрон.

Како је навео, постоји шанса за мање тежих исхода од омикрон соја али то није довољно јер је он изузетно заразан а клиничка слика не може се унапред предвидети.

Јанковић је казао да је смањен број вакцинисане деце ММР вакцином, наводећи да је она потпуно безбедна и да мале богиње нису наивна болест.

Имунолог је рекао да је смањење броја вакцинисане деце том вакцином последица губитка поверења у науку и медицину. Казао је и да се нада да ће родитељи препознати безбедност те вакцине и вакцинисати своју децу.

Извор: политика.рс

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сутра до 32 степена, а онда опет потоп: Најновије упозорење РХМЗ: Ево какво нас време очекује од понедељка

Закон не забрањује продају електронских цигарета деци, а хемикалије које удишу су и те како штетне

Минимални годишњи одмор 20 радних дана, али радно искуство и школа доносе и дуже летовање

Сезона одмора се захуктава: Како најјефтиније плаћати у иностранству?

Ухапшена жена осумњичена да је претукла наставницу у школи на Новом Београду

Друго место за ученике првог разреда ОШ „Саво Јовановић Сирогојно“ на Републичком такмичењу „Пажљивкова смотра 2024“ (видео)

У Дому здравља у Чајетини – бесплатни превентивни здравствени прегледи

Србију чека сунчан и топао викенд, температура до 30 степени

Из културне ризнице града, предавање Миленко Мисаиловић