17 C
Uzice
август 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Jačanje saradnje između Grada Užica i Udruženja poljoprivrednih proizvođača Užice

Danas je u kabinetu gradonačelnika održan sastanak rukovodstva Grada i predstavnika Udruženja poljoprivrednih proizvođača Užice. Sastanak je održan u cilju jačanja postojeće saradnje između dve institucije i razmatranja proširenja mogućeg polja saradnje. Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je istakao da poljoprivredna proizvodnja a posebno malinarstvo imaju ogroman socio-ekonomski efekat za Užice i ceo užički kraj.

“Sa velikim interesovanjem pratimo sve što se dešava u polju proizvodnje maline i pokušavamo koliko je u našoj moći da budemo podrška. Za nepune tri godine budžet za poljoprivredu je dupliran ali i sama struktura podrške” istakao je Petković.

Udruženje poljoprivrednih proizvođača Užice na sastanku kod gradonačelnika Tihomira Petkovića

Predstavnici Udruženja poljoprivrednih proizvođača su posebno istakli zabrinutost zbog najavljene niske cene maline i posledica koje to može da izazove.

“Od Grada očekujemo podršku i u koordinaciji aktivnosti između lokalnih samouprava vezanih za protivgradnu zaštitu” istakla je Slađana Stanković predsednik Skupštine ovog Udruženja.

Dogovorena je i saradnja u niz drugih mera kao što su: zajednički nastup prema Ministarstvu, bolja i intezivnija komunikacija itd.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Tekstilci iz Srbije osvajaju svet: Firma „Boa Bogutovo“ iz Arilja oduševila i na sajmu u Londonu

Oglasna Tabla

Vozači kamiona i autobusa neće moći da rade ako do kraja godine ne nabave ovaj dokument

Oglasna Tabla

Ministar Šarčević prisustvovao početku radova na izgradnji fiskulturne sale u Sevojnu

Oglasna Tabla