ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ

Извучено више од 700 килограма отпада из Дрине и језера Перућац

Бајина Башта – Језеро Перућац смештено у подножју планине Таре, заједно са својом околином представља један од најлепших крајева Србије. Током године велики број туриста посети ово језеро, будући да је погодно за пецање, а током летњих месеци и за купање. Компанија Хенкел Србија препознала је значај овог воденог драгуља наше земље, те у оквиру пројекта „Волим реку, а ти?”, а у сарадњи са Савезом организација подводних активности Републике Србије (СОПАС) очистила језеро и том приликом извукла више од 700 кг отпада.

„Језеро Перућац једно је од најпосећенијих када је у питању одмор и уживање у природи. Веома нам је стало да и будуће генерације уживају у природним лепотама истог, те се залажемо за чишћење и константно одржавање. У сарадњи са нашим партнером СОПАС, већ четврту годину заредом чистимо реке, језера и приобавља истих, са циљем да будемо одговорни према природи, која нам пружа све што нам је потребно за живот”, казала је директорка маркетинга компаније Хенкел Милица Шљиванчанин.

„Заједно са компанијом Хенкел Србија постижемо изванредне резултате у оквиру пројекта ,Волим реку, а ти?. Осим што позитивно утичемо на заштиту животне средине, својим примером покрећемо и друге да више воде рачуна о очувању водених богатстава наше земље. Верујем да ће овај пројекат још дуго да се реализује, будући да је од изузетног значаја за све нас“, изјавила је Божана Остојић, председница Савеза организација подводних активности Републике Србије.

Пројекат „Волим реку, а ти?” спроводи Хенкелов пословни сектор Цонсумер Брандс у склопу кампање „Промена почиње од нас”, а ове године биће уклоњен отпад са шест локација широм Србије.

Глас Западне Србије
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Гром до темеља спалио још једну кућу у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Председници општина Пожега и Прибој поднели оставке

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору почело Балканско првенство у планинарској оријентацији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови састанак синдиката и представника Владе заказан за 5. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех ужичких школских библиотекарки

ОГЛАСНА ТАБЛА

Врхунско ЈЕЛО са кромпиром и кобасицама: Предлог за савршен ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 30. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА