-3.4 C
Uzice
18 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

IZVRŠITELJI USRED ZIME IZBACUJU NA ULICU PORODICU S DECOM: Uzeli im kuću od 100.000 evra, pa je prodali upola cene rođaku sa kojim se sude?!

Gordani i Branislavu Ćitiću iz Užica posle spora oko deobe imovine izvršitelji oduzeli kuću i prodali je upola cene od procenjene, i to njihovom rođaku sa kojim su se sudili oko nasledstva?! Sad čekamo da dođu i izbace nas sa decom na ulicu po ovoj hladnoći, kaže Gordana Ćitić.

Branislav i Gordana Ćitić tvrde da su žrtve velike prevare i, kako kažu, sad čekaju da im izvršitelji svakog časa zakucaju na vrata i izbace ih napolje na debeli minus.

Maher za licitacije

Agonija Ćitića počela je pošto nikako nisu mogli da se dogovore sa Branislavovim ujakom oko podele porodične kuće.

– Mi u našoj kući živimo već 30 godina, tu su nam i deca rođena, ali se nakon sveg tog vremena pojavio ujak mog supruga Branislava, Zoran Nikačević iz Velike Britanije, sa tvrdnjom da mu pripada trećina naše nekretnine. Pokušali smo da se dogovorimo sa njim, ali on je odbijao svaki naš predlog. Zapretio je da će nas naterati da prodamo kuću na licitaciji i upozorio nas da je pravi maher za te stvari. Ispostavilo se da je, nažalost, bio u pravu – kaže Gordana Ćitić i opisuje kako su ona i njen suprug ostali bez krova nad glavom:

Bez milosti

– Nismo postigli dogovor ni pred sudom, pa je presuđeno da naša kuća bude prodata na licitaciji. Procenjena je na oko 100.000 evra, odnosno tačno 12.491.000 dinara. Od te sume, posle prodaje mi smo bili dužni da rođaku isplatimo trećinu, dakle 33.000 evra. Prva licitacija nije uspela, pa je na drugoj kuća prodata za 50 odsto od prvobitne cene. Međutim, bili smo šokirani kada se tada kao jedini kupac pojavio upravo rođak sa kojim smo bili u sporu. Uplatio je 6.247.000 dinara, što je oko 50.000 evra i postao vlasnik naše kuće. Od te sume, kako smo shvatili, biće mu vraćena „njegova trećina“, odnosno onih 33.000 evra. Nama treba da uplati ostatak, 17.000 evra, od čega se još oduzimaju izvršiteljski i sudski troškovi.

Gordana kaže da nema nikakvu sumnju da su njihov rođak i izvršitelji bili u dosluhu.

– U pitanju je klasična prevara, jer nam je kuća prodata upola cene i to čoveku sa kojim smo bili u sporu. Pritom, visina njegovog dela računata je prema procenjenoj, a ne prema realnoj ceni po kojoj je kuća prodata. Ako sve bude kako piše u papirima, on će praktično postati vlasnik naše kuće za samo 17.000 evra. A imao je pravo tek na trećinu vlasništva?! Kako je to moguće i koji zakon tako nešto dozvoljava – pita se Gordana.

to je najgore, Ćitićima je 31. decembra stigao dopis da je Zoran Nikačević zvanično postao vlasnik kuće i sada čekaju da ih isele.

– Na tom papiru piše da treba da pošaljemo broj računa na koji će nam uplatiti ostatak novca i da imamo osam dana da se iselimo. Zar je moguće da neko može tek tako da izbaci na ulicu porodicu sa ćerkom studentkinjom i sinom srednjoškolcem. I to po ovoj zimi i snegu. Mi nemamo kud i ne znamo gde ćemo kada izvršitelji dođu i zatraže nam da se iselimo. A to može da se desi svakog momenta – očajna je Gordana Ćitić.

Izvršitelj Dogandžić bez komentara

Ekipa Informera juče je pokušala da stupi u kontakt sa izvršiteljem Đorđem Dogandžićem, koji je vodio ceo ovaj slučaj. Međutim, on nam se nije javljao na mobilni telefon, a u njegovoj kancelariji kratko su nam poručili:
– Ne možete dobiti izjavu od njega. On trenutno nije tu.

Gavrilović: Zakon je veoma surov

Predsednik Udruženja „Efektiva“ Dejan Gavrilović kaže za Informer da, nažalost, u Zakonu o izvršenju ne postoje ograničenja za iseljavanje, čak ni lošim vremenskim uslovima.
– Strašno je što je jedna porodica ostala bez krova nad glavom i što je kroz ovakav proces sve izgubila. Nažalost, nakon rešenja, oni imaju pravo da traže odlaganje iseljenja za neki kraći rok. Međutim, kada dođe do tog trenutka i kada im pokucaju izvršitelji, nije važno da li je napolju kiša, sneg, led ili minus, oni moraju da izađu napolje. Takvi izuzeci postoje samo kada je u pitanju sečenje struje zimi, i to pod uslovom da je u kući dete, bolesna ili nepokretna osoba – objasnio nam je Gavrilović.

Izvor:informer.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vremenska prognoza za subotu – 18. januar

Oglasna Tabla

Данас је Крстовдан

Oglasna Tabla

Matija Bećković je najtačnije opisao svu veličinu patrijarha Pavla

Oglasna Tabla

I Lazić iz Radničkog se vraća u svoj grad i klub

Oglasna Tabla

Preminuo povređeni radnik iz Ivanjice

Oglasna Tabla

Titove dugove plaćaćemo još dve decenije: Evo kome Srbija najviše duguje

Oglasna Tabla

Stiže vetar koji će rasterati maglu, temperatura do 9 stepeni

Oglasna Tabla

Korak dalje Matis Group u društvu vodećih svetskih proizvođača nameštaja

Oglasna Tabla

Ministarstvo objavilo konkurs za finansiranje projekata razvoja turizma

Oglasna Tabla