13.2 C
Uzice
август 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

IZLOŽBA VOJISLAVA NEDELJKOVIĆA U SEVOJNU

Udruženje osoba sa invaliditetom Minimas, Sevojno, poziva Vas na izložbu crteža i kolaža akademskog slikara Vojislava Nedeljković „Zablude percepcije“.

unnamed

Izložba se otvara u utorak 12. oktobra od 19, 30 u holu OŠ Aleksa Dejović u Sevoju, a realizuje se u okviru projekta Kult.Kota Sevojno, čiji je nosilac Udruženje OSI Minimas iz Sevojna. Projekat je podržala Gradska opština Sevojno, a za udruženje Minimas ima dvostruku vrednost; i kao čin aktivne inkluzije osoba sa invaliditetom, ali i praktičan izraz naših  nastojanja da se unapredi kulturni život u našem kraju. Partneri na projektu su OŠ Aleksa Dejović Sevojno i Kancelarija za mlade Sevojno.

Vojislav Nedeljković je akademski umetnik mlađe generacije, koji živi i stvara u Požegi. Pored aktivnog i veoma produktivnog likovnog stvaralaštava, jedan je od omiljenih pedagoga u Požegi, ali svoj multitalenat ispoljava i kroz muziku: basista je u  požeškoj  rok grupi „Inkvizicija “ . Njegovi likovni radovi su deo kolekcije KC Požega ,otkupljeni putem konkursa Ministarstva kulture 2015. nakon izuzetno zahtevne  selekcije Umetničkog saveta Gradske galerije Požega.

Vojislav  Nedeljković će svoje radove na izložbi „Zablude percepcije“ premijerno predstaviti publici, a izuzetna nam je čast i zadovoljstvo da je to deo našeg projekta u Sevojnu..

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Licidersko srce na Zlatiboru u znaku prijateljstva i humanosti

Oglasna Tabla

Прослава поводом осам векова аутокефалности Српске православне цркве на Златибору (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Posni ručak, na vodi: Od čorbe do glavnog jela – 7 recepata za celu nedelju

Oglasna Tabla