18.8 C
Uzice
октобар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Izložba „Slučaj kasarne 4. puk“ i predavanje dr Aleksandra Brkića u galeriji „Reflektor“

Udruženje vizuelnih umetnika Užica u subotu, 22. decembra, proslavlja dve godine postojanja i tom prilikom biće održano predavanje dr Aleksandra Brkića na temu  „Smrt menadžera u umetnosti“ od 18,30 časova. Odmah nakon predavanja, od 20 časova biće otvorena izložba fotografija koja prati istorijat nekadašnje  kasarne  u Kračagovu u čijim prostorijama se nalazi i sedište udruženje i galerija „Reflektor“.

Dr Aleksandar Brkić je predavač na Goldsmithsu, Univerzitet u Londonu i više od 15 godina aktivno se bavi menadžmentom u kulturi i kulturnom politikom. Gostujući je predavač na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, Hasan II Univerzitetu u Kazablanci i LASALLE umetničkom koledžu u Singapuru. Kreativni je producent klavirskog dua LP Duo iz Beograda, potpredsednik SCEN-a (OISTAT centar Srbija) i osnivač produkcijske kuće 8010 iz Beograda.

Renoviranjem dela  zapuštenog prostora bivše kasarne članovi Udruženja vizuelnih umetnika Užica napravili su sjajan izložbeni prostor, galeriju „Reflektor“, u kojoj se već drugu godinu realizuje niz izožbi iz oblasti savremene vizuelne umetnosti, odvijaju različite aktivnosti poput radionica, tribina, festivala, okruglih stolova…, te je time ova užička zgrada bogate istorije dobila novi smisao. To je navelo užičke umetnike da se, povodom drugog rođendana udruženja, podsetimo značajnih trenutaka iz istorije stare kasarne kroz fotografije i video prezentaciju, i da se, uz okupljanje povodom rođendana još jednom preispitamo o smislu trajanja i onog što, kroz isto, činimo.

Ulaz na predavanje i izložbu je slobodan.

Izvor:pasaz.rs/M. Nikolić/ Foto: detalj sa izložbe, iz foto fonda P. Kovačevića

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Recept za “srpski kavijar”: Napravite izvrstan namaz od sira, oraha i belog luka

Oglasna Tabla

Predstavljeni „Ukusi Zlatibora“ – gastronomija kao kulturno nasleđe (VIDEO)

Oglasna Tabla

Promocija knjige Milojka Pantića večeras u Užicu

Oglasna Tabla

Proizvodi kompanije Bogutovo iz Arilja od ove godine i u Velikoj Britaniji

Oglasna Tabla

Privedeni migranti u Požegi

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Pinokio kakvog još niste videli“

Oglasna Tabla

Osnovna škola Dušan Jerković najbolja na Olimpijskom treningu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 18. oktobar (petak)

Oglasna Tabla