21.8 C
Uzice
април 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Izložba „Slučaj kasarne 4. puk“ i predavanje dr Aleksandra Brkića u galeriji „Reflektor“

Udruženje vizuelnih umetnika Užica u subotu, 22. decembra, proslavlja dve godine postojanja i tom prilikom biće održano predavanje dr Aleksandra Brkića na temu  „Smrt menadžera u umetnosti“ od 18,30 časova. Odmah nakon predavanja, od 20 časova biće otvorena izložba fotografija koja prati istorijat nekadašnje  kasarne  u Kračagovu u čijim prostorijama se nalazi i sedište udruženje i galerija „Reflektor“.

Dr Aleksandar Brkić je predavač na Goldsmithsu, Univerzitet u Londonu i više od 15 godina aktivno se bavi menadžmentom u kulturi i kulturnom politikom. Gostujući je predavač na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, Hasan II Univerzitetu u Kazablanci i LASALLE umetničkom koledžu u Singapuru. Kreativni je producent klavirskog dua LP Duo iz Beograda, potpredsednik SCEN-a (OISTAT centar Srbija) i osnivač produkcijske kuće 8010 iz Beograda.

Renoviranjem dela  zapuštenog prostora bivše kasarne članovi Udruženja vizuelnih umetnika Užica napravili su sjajan izložbeni prostor, galeriju „Reflektor“, u kojoj se već drugu godinu realizuje niz izožbi iz oblasti savremene vizuelne umetnosti, odvijaju različite aktivnosti poput radionica, tribina, festivala, okruglih stolova…, te je time ova užička zgrada bogate istorije dobila novi smisao. To je navelo užičke umetnike da se, povodom drugog rođendana udruženja, podsetimo značajnih trenutaka iz istorije stare kasarne kroz fotografije i video prezentaciju, i da se, uz okupljanje povodom rođendana još jednom preispitamo o smislu trajanja i onog što, kroz isto, činimo.

Ulaz na predavanje i izložbu je slobodan.

Izvor:pasaz.rs/M. Nikolić/ Foto: detalj sa izložbe, iz foto fonda P. Kovačevića

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užički reli šampion u sastavu prve srpske auto reprezentacije

Oglasna Tabla

Užički arheološki lokaliteti uskoro dostupniji turistima

Oglasna Tabla

IMA NADE: Jelena najbolja matematičarka u Evropi, jedno od naljepših lica Srbije

Oglasna Tabla