27.3 C
Uzice
август 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

IZLOŽBA SLIKA VLADANA TERZIĆA

malina gif

Krošnje drveća kao neodoljiv motiv na slikama Vladana Terzića našle su se ponovo posle nekoliko decenija ispisane  prepoznatljivim likovnim rukopisom.

Krošnje iz novog ciklusa, nastale kao plod višedecenijskog umetničkog istraživanja boja i njihovih odnosa, zapisi su ne samo trenutaka iz prirode, igre svetlosti već i emotivnih stanja i, kako likovni kritičar kažu, jasno nude i dašak vetra, šapat listova, tanana strujanja.

„Te slike predela nastaju samo u prirodi, pred motivom, naravno nije to puko prenošenje motiva, bitno je da sam pred njim,da krenem i ceo dan sam tu, s tim što sve manje gledam u taj motiv, ali gledam u sliku kao likovno delo i s njim komuniciram, jer tu je i vrućina i vetar. Većina mladih umetnika kada pomenete pejzaž kažu,“Jao, taj sladunjavi pejzaž“. To moje slike nisu, ali ako ja to nosim u sebi, naravno da ću to istraživati, naravno da ću u tome biti. I tek onda postoji šansa da se od toga nešto i napravi“, kaže Vladan Terzić akademski slikar.

U kraju medju planinama inspiracija prirodom mu ne nedostaje pri čemu svaka planina ima svoj kolorit, a deo toga je i na sedamdesetak izloženih slika.

Izvor:rts.rs/Pripremili: Slavica Jovanović i Milovan Obućina

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Slavko Kuzmanović posle 48 dana izašao sa bolničkog lečenja

Oglasna Tabla

Počeo Žestival sa „Veče Užičkih aforističara i sećanje na užičke legende“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Otvoren zlatiborski muzej maketa

Oglasna Tabla