ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА НАЈАВЕ И ДОГАЂАЈИ УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Изложба слика “Ретровизије“ Драгане Б. Стевановић

Ужице – Изложба „Ретровизије“ Драгана Б. Стевановић биће отворена у суботу 16. априла у 19 часова у Галерији Рефлектор.

Изложбом у галерији Рефлектор која носи назив „Ретровизије“, Драгана Б. Стевановић по први пут публици пружа могућност сагледавања њеног вишегодишњег сликарског опуса у форми мини ретроспективе која нуди увид у различите фазе њеног рада. Тако ће публика бити у могућности да види радове који су настајали у дугом временском периоду, од студентских дана па све до докторских студија и најновијих радова.

 

Ово је само један од могућих избора и у складу је са вишезначјем и отвореним могућностима ишчитавања и сагледавања слика, које уметница истражује. За ову прилику издвојени су формати већих димензија којима је заједничка атмосфера која постоји између фигура док су у међусобној комуникацији или самосталној контемплацији над неком од тема. Атмосфера се гради различитим сликарским поступцима и техникама, као што су боја, цртеж и експресиван потез, које су карактеристичне за Драганино стваралаштво.

„Ретровизије“ су Драганина размишљања на многобројне теме и феномене, како на оне из религије, митологије и историје, тако и на савремене теме које нас свакодневно преокупирају. Посетиоци галерије ће тако моћи да виде трагање за бесмртношћу (Гилгамеш и травка бесмртности), комуникацију са оностраним (Тројство, Жути анђео, Black African Painting), испољавање различитих скривених природа (Жена машина-Naked Lunch) или свакодневне белешке догађаја и цитата из свакодневице (New Paintings for the New Happiness). Такође, биће представљени и радови који су засновани на двостраном сагледавању слике (Upside Down) и јединства у различитости (DIfferent Natures).

 Драгана Б. Стевановић завршила је основне студије сликарства (2001) и магистарске студије на катедри за цртеж (2005) на Академији уметности у Новом Саду. Интердисциплилнарне докторске уметничке студије завршила је  на Универзитету уметности у Београду (2019).

Реализовала је двадесет самосталних изложби у земљи и иностранству (САД, Аустрија). Учествовала је на бројним колективним изложбама, пројектима и семинарима. Њени радови се налазе у приватним колекцијама и Теленор колекцији савремене српске уметности.

Ради на Академији уметности у Новом Саду.

oglasnatabla.info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Општина Чајетина демантује наводе организације „Крени – промени”: Рибничко језеро сигуран извор пијаће воде на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тужилаштво ослободило четворицу Срба због недостатка доказа! Огласило се Специјално тужилаштво у Приштини

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужички фестивал ходања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креће повећање пензија, а онда и исплата 20.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вакцине против сезонског грипа стигле у све домове здравља у Златиборском округу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатан улаз у Потпећку пећину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Воздвижење Часног Крста – Крстовдан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Претежно сунчано, температура до 27 степени Целзијуса

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почело обележавање Дана града (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА