OГЛАСНА ТАБЛА
НАЈАВЕ И ДОГАЂАЈИ УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Изложба слика “Ретровизије“ Драгане Б. Стевановић

Ужице – Изложба „Ретровизије“ Драгана Б. Стевановић биће отворена у суботу 16. априла у 19 часова у Галерији Рефлектор.

Изложбом у галерији Рефлектор која носи назив „Ретровизије“, Драгана Б. Стевановић по први пут публици пружа могућност сагледавања њеног вишегодишњег сликарског опуса у форми мини ретроспективе која нуди увид у различите фазе њеног рада. Тако ће публика бити у могућности да види радове који су настајали у дугом временском периоду, од студентских дана па све до докторских студија и најновијих радова.

 

Ово је само један од могућих избора и у складу је са вишезначјем и отвореним могућностима ишчитавања и сагледавања слика, које уметница истражује. За ову прилику издвојени су формати већих димензија којима је заједничка атмосфера која постоји између фигура док су у међусобној комуникацији или самосталној контемплацији над неком од тема. Атмосфера се гради различитим сликарским поступцима и техникама, као што су боја, цртеж и експресиван потез, које су карактеристичне за Драганино стваралаштво.

„Ретровизије“ су Драганина размишљања на многобројне теме и феномене, како на оне из религије, митологије и историје, тако и на савремене теме које нас свакодневно преокупирају. Посетиоци галерије ће тако моћи да виде трагање за бесмртношћу (Гилгамеш и травка бесмртности), комуникацију са оностраним (Тројство, Жути анђео, Black African Painting), испољавање различитих скривених природа (Жена машина-Naked Lunch) или свакодневне белешке догађаја и цитата из свакодневице (New Paintings for the New Happiness). Такође, биће представљени и радови који су засновани на двостраном сагледавању слике (Upside Down) и јединства у различитости (DIfferent Natures).

 Драгана Б. Стевановић завршила је основне студије сликарства (2001) и магистарске студије на катедри за цртеж (2005) на Академији уметности у Новом Саду. Интердисциплилнарне докторске уметничке студије завршила је  на Универзитету уметности у Београду (2019).

Реализовала је двадесет самосталних изложби у земљи и иностранству (САД, Аустрија). Учествовала је на бројним колективним изложбама, пројектима и семинарима. Њени радови се налазе у приватним колекцијама и Теленор колекцији савремене српске уметности.

Ради на Академији уметности у Новом Саду.

oglasnatabla.info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворен реконструисани гранични прелаз Котроман између Србије и БиХ

Oglasna Tabla

Посне шпагете са туњевином које су готове за свега неколико минута!

Oglasna Tabla

Концерт Биље Крстић поводом Дана Општине Чајетина

Oglasna Tabla

Данас полагање мале матуре

Oglasna Tabla

Конзервирана чесма на Тргу Светог Саве

Oglasna Tabla

У ужичком породилишту рођене три бебе

Oglasna Tabla

ГСС у сменама мотри на овим српским планинама: За њих не постоји препрека када су људски животи у питању

Oglasna Tabla

Пред нама сунчан и топао дан, температура до 34 степена

Oglasna Tabla

Најмасовнија манифестација на води, Дринска регата заказана за јул: Очекује се преко 100.000 људи

Oglasna Tabla