10.3 C
Uzice
новембар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI Uncategorized

IZLOŽBA „SKEPSIS“ BEOGRADSKE UMETNICE TIJANE KOSTIĆ

U subotu, 27. maja u 19 časova, u Galeriji Lubarda pri Andrićevom institutu u Višegradu biće otvorena samostalna izložba beogradske umetnice Tijane Kojić pod nazivom „Skepsis“.

Izložbena celina „Skepsis“ je prirodni nastavak ili novi sloj prethodnog ciklusa pod nazivom „Stratum“, prikazanog beogradskoj publici u Galeriji Grafički kolektiv početkom 2016. godine. Sve dosadašnje izložbene celine ove autorke stoje u odnosu međusobnog kontrapunktiranja, smjenjujući vizure kojima se koriste pojedinstvo i mnoštvo, singularno i pluralno postojanje. Ovoga puta, idejni fokus je na pitanjima posmatranja, misaonih procesa koji vode u sumnju. Sumnja je prikazana kao simptom i kao ambijent koji uokviruje život kao prostor razmene u kojem razmena postaje sve manje moguća.
Ostajući dosledna dosadašnjem istaživanju materijala – metalnog lima, umetnica se vraća razmišljanjima o formiranju ambijentalne cjeline, baveći se stvaranjem gigantskog kolaža, na čijim dijelovima interveniše u domenima disciplina crteža, slike i grafičkih postupaka. Celini velikog formata, vizuelni kontrapunkt praviće serija minijatura, postavljenih u vertikalne postamente.


Biografski podaci
Tijana Kojić je rođena 1987. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2011. godine. Tokom dosadašnjeg umjetničkog rada, ostvarila je jedanaest samostalnih izložbi. Tijana je učestvovala na više od 120 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Stalni je član ULUPUDS-a i redovni član ULUS-a od 2012. godine. Od 2012. do 2014. godine radila je kao saradnik u nastavi, a od 2014. radi kao docent na Fakultetu primenjenih umetnosti na predmetima Anatomsko crtanje 1 i 2. Trenutno je student doktorskih studija na Fakultetu primenjenih umetnosti.

Užice – Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Donacijom grada Harbina Užice dobilo sportsko-rekreativni centar na Pori (FOTO)

Oglasna Tabla

Nagradni konkurs u znak sećanja na Ratku Vučković

Oglasna Tabla

Izložba radova 24. Međunarodne kolonije umetničke keramike Zlakusa

Oglasna Tabla

Pokrenuta peticija „Da svi đaci u Srbiji uče iz istih knjiga“

Oglasna Tabla

Od danas hladnije, uz padavine

Oglasna Tabla

Terzić: Prioritet budžeta za poljoprivredu je nabavka protivgradnih raketa

Oglasna Tabla

Hoće li marketi u Srbiji ukinuti rad nedeljom

Oglasna Tabla

Potrebno izgraditi 359 sistema za prečišćavanje voda

Oglasna Tabla

Koncert: Samostalni referenti

Oglasna Tabla