Огласна табла
НАЈАВЕ И ДОГАЂАЈИ УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Изложба фотографија Милоша Цветковића у Градском културном центру

Отварање изложбе ‘’Било једном на Азурној обали’’ нашег суграђанина Милоша Цветковића биће у четвртак 6. октобра од 19 часова у холу Градског културног центра. Изложба се реализује у оквиру програма обележавања Дана града.

Једном давно, био један наизглед слободан свет и ми део њега. Постојале су старлете и тада, топлес је био израз природне сексуалности и слободе. У свету данашњих пластичних силиконских нуспојава, сасвим незамислива стварност. Без цензуре, директно из масе, легендарни Цвеле почетком осамдесетих бележи својим апаратом слободу, декаденцију и хедонизам Азурне обале кроз фестивал у Кану и трке Формуле 1 у Монте Карлу. На његовим фотографијама су Серж Геинзбург, Роман Полански, Катрин Денев са цигаретом у руци, Настасија Кински, Сер Шон Конери, сви непосредно у близини камере, без папарацо трикова, плејада асова Формуле 1 у спонтаним тренуцима који су данас неизоставни де поп културе попут Лауде, Ханта, Пикеа, Фитипалдија, Проста и многих других. И међу њима наши Бора Тодоровић, Горан Паскаљевић, Срђан Карановић, Душан Макавејев.
Милош Цветовић је фестивал у Кану фотографисао пет година заредом, од 1979. до 1983., увек више заинтересован за збивања ван званичног програма него на њему. Тако су га фоторепорепортерски њух и младалачка дрскост довели у прилику да сними детаље које није нико други.

О АУТОРУ: Милош Цветковић Цвеле рођен је 1950 у Ужицу, где је провео читав радни век. Почео је као спортски фоторепортер, од 1978. до 1990. године за љубљански Ауто-магазин. У међувремену постао стални сарадник београдских Омладинских новина и Вечерњих новости. У листу Борба, фоторепортер од 1990 године, а од 1995. ангажован у Вечерњим новостима. За време ратова у бившој Југославији од 1991 до 1996 год, редећи у Борби радио и као стрингер за агенције Реутерс / Лондон/ и Гама /Париз/, објављивао фотографије у најпрестижнијим светским дневним новинама и магазинима као што су: Herald Tribune, Independent, Daily Telegraph, Washington Post, Toronto Star, El Pais, Time, Stern, Spiegel, Newsweek, Paris Match… агенција ЕПА.

Извор: grain.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

ССП Ужице: Веровали или не у Ужицу је зазидан вредан мозаик

ОГЛАСНА ТАБЛА

Потпећка пећина, Стари град и СтаПарк најпосећенији туристички локалитети у 2022. години

ОГЛАСНА ТАБЛА

Преко седамдесет сати ивањички путари пробијали снежне сметове на Голији (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата јануарских пензија од четвртка 9. фебруара

ОГЛАСНА ТАБЛА

СЗБС: Тестирање школараца и предшкoлаца за „Пажљивкову смотру“ (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ускоро усвајање Урбанистичког пројекта обилазнице, формирана нова Радна група

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због пуцања цеви Ø100 високе зоне, без воде су остали потрошачи…

ОГЛАСНА ТАБЛА

Након три године поново Сајам сувомеснатих производа 21. „Пршутијада“ у Мачкату (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

У већини места ледени дан, понегде слаб снег – на планинама и минус 20 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА