1.8 C
Uzice
новембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA „HILANDAR“ – NEOČEKIVANO PUTOVANJE

Izložba fotografija „Hilandar – neočekivano putovanje“ biće postavljena od 5. januara (17h) do 19.januara 2017. godine u Gradskom kulturnom centru Užice. Sreten Vuković je rođen 1973. godine u Požegi. Radio je u Televiziji Požega od osnivanja ovog medija 1994. godine, gde je obavljao poslove šefa tehnike, montažera i snimatelja. Bavi se videom, animacijom, fotografijom, grafičkim i veb dizajnom. Radio je za više televizijskih i produkcijskih kuća u zemlji i inostranstvu. Od osnivanja Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija“, član je organizacionog tima i predavač iz oblasti montaže u okviru Filmskog edukativnog centra „Interakcija“. U višestruko nagrađivanom dokumentarnom filmu „Restart“ Dejana Petrovića, bio je direktor fotografije, snimatelj i montažer. Sa izlaganjem svojih radova započeo je u julu 2015. godine, samostalnom izložbom fotografija pod nazivom „Hilandar – neočekivano putovanje“ u dvorištu porodice Brkić u Arilju. Nakon Arilja, izložba „Hilandar – neočekivano putovanje“ bila je izložena i u Gradskoj galeriji Požega u periodu decembar 2015. – januar 2016. godine. Galerija „Trag“ u Sremčici je bila domaćin izložbe u februaru 2016. Izložba je u aprilu 2016. bila postavljena i u biblioteci „Ljubiša R. Đenić“ u Čajetini, kao i u OŠ „Aleksa Dejović“ u Sevojnu, u oktobru 2016.
Njegov rad “Subverzija? Portret bika!” ušao je u selekciju radova u kategoriji Intermedija na 13. Bijenalu minijature u Gornjem Milanovcu, koje je održano od 23. aprila do 20. jula 2016. godine.
– “Daleko preko maglenih gora hladnih, Do tamnica dubokih i špilja starih, Moramo na put u svitanje zato Da pronađemo naše zaboravljeno zlato.” Odlomak iz romana „Hobit“ Džona Ronalda Rejla Tolkina
Izložba fotografija „Hilandar – neočekivano putovanje“ Sretena Vukovića, predstavlja vrlo uspešan pokušaj autora da jedno važno mesto hodočašća, Svetu Goru, i jedan sakralni objekat kao što je Hilandar, predstavi na drugačiji način od do sada uobičajenog. Obilazeći ovaj prostor poput film location menadžera, tj. istraživača koji vrši izbor lokacija za neko buduće filmsko ostvarenje u domenu epske fantastike, Sreten Vuković svojim objektivom beleži trenutke večnosti i uspeva da dočara nesvakidašnju atmosferu ovog prostora, da osvetli ono „zaboravljeno zlato“ o kome i Tolkin govori u svojim knjigama. Očekuje nas „Neočekivano putovanje“, koje u galerijskom prostoru prati muzička varijacija na temu kompozicije „The Misty Mountains Cold“ (film „Hobit – Neočekivano putovanje“), a koju je za realizaciju ove izložbe aranžirala i otpevala Jelena Dobrić.
Slađana Petrović Varagić, istoričarka umetnosti.

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pobeda Užičana nakon tri i po sata igre

Oglasna Tabla

Ekskluzivna vožnja Titovim vozom do Užica, 29. novembra

Oglasna Tabla

Za Prijepolje, Priboj i Novu Varoš 926 miliona iz državne kase

Oglasna Tabla

Gotovo 60 kg marihuane zaplenjeno u Užicu

Oglasna Tabla

Počinje rekonstrukcija trga u Bajinoj Bašti

Oglasna Tabla

Zlakusa – drugo najbolje selo u Srbiji

Oglasna Tabla

Za odeljenje neonatologije Opšte bolnice Užice od lokalnih bendova

Oglasna Tabla

Komunalna milicija će legitimisati bez uniforme, zaustavljati vozila i oduzimati ih

Oglasna Tabla

NP Tara dobitnik priznanja za najatraktivniju filmsku lokaciju

Oglasna Tabla