ОГЛАСНА ТАБЛА
Uncategorized

Изложба “Ала је леп овај свет” у Галерији Рефлектор


 

У Галерији Рефлектор биће одржана изложба “Ала је леп овај свет” Александре Пјанић и Јована Воротовић у четвртак 30. јуна у 19 часова.

Користећи дечију песму као лајтмотив, аутори се труде да на сатиричан начин опишу временски тренутак у којем се налазимо.  Посматраче ове изложбе стављају у позицију детета које наивно посматра свет око себе. Сам назив изложбе је двосмислен и може се односити на стање данашњег тренутка који је често контрадикторан. У исто време цивилизацијски, научно, друштвено и у сваком смислу на врхунцу, а уједно (пред) апокалиптични тренутак који плаћа цену развоја и у ком се лако може предвидети сценарио са не баш сретним крајем.

Управо нам уметност пружа прилику да се одвојимо од стварности, да је реинтерпретирамо, и да промислимо начин на који посматрамо друштво у целини. У складу са називом и сами радови су ту да помире баналности масовних медија које доминирају нашом свакодневницом  са нечим што традиционално сматрамо високом уметношћу. У том покушају приступ је намерно наиван, тема је обрађена на један скоро сценографски начин, тако да простор галерије претвара у микро свет, бајковит, прост и кичаст…

Александра Пјанић

Рођена у Београду 07.11.1993. Завршила средњу школу Техноарт Београд, смер конзерватор културних добара. 2013. уписује Факултет ликовних уметности у Београду, смер сликарство у класи доцента Симониде Рајчевић. Основне и мастер академске студије завршава на истом факултету 2018. године у класи професора Димитрија Пецића. Од 2018. члан УЛУСа.

Јован Воротовић

Рођен на Цетињу 1992. године. Основне и мастер академске студије завршио 2017/ 2018. године на сликарском одсеку Факултета ликовних уметности у Београду, у класи проф. Дарије Качић. Тренутно похађа докторске уметничке студије на Факултету ликовних  уметности у Београду код проф. Весне Кнежевић, смер сликарство. Од 2018. члан УЛУЦГ.

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Државно финале на Златибору

Резултати локалних избора и расподела мандата у Ужицу

Да ли је добро да спавамо поподне? Ево шта кажу истраживања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Концерт бенда E-Play

ОГЛАСНА ТАБЛА

Необична зимница која се лако прави: Салата са шампињонима и киселим поврћем има одличан укус, а припрема је баш брза (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мушкарац се разнео бомбом на Железничкој станици у Чачку

ОГЛАСНА ТАБЛА

У 32. години угинуо најстарији пас на свету

ОГЛАСНА ТАБЛА

У препуној башти ГКЦ-а одржано „Боемско вече“ у склопу Жестивала (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стари град у Ужицу засијао пуним сјајем, други дан „Жестивала“(ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА