ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Изложба “100 година кошарке у Србији” на Златибору

Изузетно сам задовољан што нам је Кошаркашки савез Србије (КСС)по други пут у веома кратком периодууказао част да прикажемоизложбу о првом веку кошарке у Србији, земљи у којој је кошарка један од најпопуларнијих спортова уопште.Уверен сам да је КСС препознао успехе које наш клуб постиже на домаћој и мећународних сцени, као и одличне услове за развој кошарке на Златибору, и да се и због тога одлучио да изложбу представи на Златибору, посебно што се у овом термину на нашој планини одвија и 12. Међународни фестивал спортског филма, казао је Александар Јевђић, спортски директор КК Златибор.

Општина Чајетина улаже значајна средства у спортску инфраструктуру што је значајан чинилац популаризацији спорта у Србији, наставио је Јевђић, и у години када и ја славим један јубилеј, 30 година битисања у кошарци, 27 као активни играч и три као спортски радник, могу да кажемда млади кошаркаши данас имају и боље услове за тренинг и да имају генерације на које могу да се угледају.

Испред Кошаркашког савеза Србије отварању изложбе на Краљевом тргу је присуствовао директор маркетинга Зоран Паповић који је рекао да је овде приказан само један мали део свега онога што су кошаркаши Србије у претходних 100 година постигли и подарили свом народу и својој држави. “Потрудили смо се да заинтересованима покажемо најзначајније пехаре и медаље које су наши кошаркаши освојили на Олимпијадама, светским и европским првенствима, Балканијадама и Медитеранским играма и многим другим такмичењима, и велики број фотографија разврстаних по декадама” нагласио је Паповић.

На Златибору борави и Бобан Радуловић, представник Кошаркашке федерације Македоније, који је изразио захвалност Туристичкој организацији Златибор на изузетном гостопримству, као и Кошаркашком савезу Србије на овако великом и значајном јубилеју. На Фестивалу учествују и два спортска филма из Македоније и убеђен сам да ће жири препознати њихов квалитет и можда им доделити неку од фестивалских награда.

Спортисткиња по чијем имену и презимену једна од награда МФСФ носи име, кошаркашица Наташа Ковачевић, имала је прилику да пре неки дан параатлетичарки Ивани Петровић додели то признање под називом “Хероина живота и спорта Наташа Ковачевић”.“Сваки пут када дођем на Златибор осећам се као код куће, овде сам са супругом и осмомесечном бебом и заиста уживамо и у фестивалу и у природи ове прелепе планине. Док гледамо Светско првенство у кошарци и навијамо за репрезентацију Србије, сви на Златибору имамо прилику и  да се путем изложбе упознамо са историјом једног од наших најтрофејнијих спортова” истакла је Ковачевић.

Општина Чајетина/Огласна табла

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење “Право у жицу” врло успешно на 8. фестивалу младих гуслара у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Асфалтирањем се завршавају радови у Улици Марије Маге Магазиновић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Локални механизми за развој женског предузетништва у руралној средини (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски дан срца – 29. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба – Хобијем по свету

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива које ће важити до 6. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА

На мобилном мамографу у Чајетини прегледано 788 жена, најављене нове активности

ОГЛАСНА ТАБЛА

Први „Ужички фестивал ходања“ у недељу 1. октобра

ОГЛАСНА ТАБЛА