Огласна табла
СРБИЈА

Излетиште Равне спремно за првомајски уранак

Пријепоље – У сусрет 1. мају, данас је званично отворено излетиште на Равнама, некада најпосећеније место окупљања Пријепољаца управо за првомајске празнике. Две фазе радова на уређењу излетишта које је финансирало Министарство туризма и омладине су завршене, док су средства за трећу фазу радова у износу од седам милиона динара обезбеђена од Министарства заштите животне средине.

Након четири године од почетка радова, излетиште на Равнама званично је спремно да прими прве посетиоце. Радови су се изводили фазно, а захваљујући средствима Министарства туризма и омладине и општине, две фазе су завршене.

„У овој, другој, фази, како је и планирано, урађено је девет печурака, четири роштиља, тоалети за излетнике због којих смо морали да обезбедимо цистерну за допремање воде, септичку јаму и све остало што је било неопходно”, казала је директорка Туристичке организације Пријепоље Драгана Вараклић.

Новац за трећу фазу радова, којима ће овај пројекат бити комплетиран, обезбеђена су код Министарства заштите животне средине.

„Урадићемо приступни пут, паркинге и урадити ове стазе у самом излетишту. Захваљујемо се Министарству заштите животне средине што су нас сачекали да довршимо процедуре и припремимо документацију”, нагласио је председник Општине Пријепоље Драго Попадић.

На само 700 метара изнад града, окружено боровом шумом, излетиште на Равнама је идеалан избор за првомајски уранак. Реконструкцијом су се стекли и услови- уређена места за најмлађе, мобилијари, печурке и камени роштиљи. То је, између осталог , био и циљ туристичке организације и општинских власти- да оживе некада највеће и најпосећеније место окупљања Пријепољаца, где су се некада, традиционално, одржавали вашари 2. маја.

 

Извор: ПП Медиа / ГЗС
Фото: ПртСц

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Родитељи би да бирају учитељицу за своје дете, а да ли је то паметно?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађани опрезнији са зајмовима због све скупљих некретнина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ево где у Србији просечне плате имају шест цифара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дојаве о бомбама у школама широм Србије – Родитељима речено да не доводе децу на наставу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за понедељак 29.05.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почињу пријаве за нових 100.000 ваучера за одмор у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зарада у овом послу иде и до 200.000 месечно! Жене су главне у овој бранши, а почетна улагања нису велика

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфлација у Србији успорава: Да ли то значи да ће и цене пасти?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Опрез у саобраћају због пљускова

ОГЛАСНА ТАБЛА