18.8 C
Uzice
октобар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Izgradnja poslednje stanice gondole – lepo vreme ide na ruku izvođačima

Radovi na izgradnji poslednje stanice zlatiborske gondole u punom su jeku. Izvođačima radova na ruku idu i vremenski uslovi pa će svi planirani poslovi biti realizovani u predviđenom roku. Ovih dana radi se na betoniranju ploče na poslednjoj stanici Gondole, a na terenu, zajedno sa radnicima Jedinstva nalaze se i predstavnici kompanije „Amiga“, odnosno članovi konzorcijuma zaduženi za mašinske instalacije.

Ovih dana izvode se radovi na betoniranju gornje ploče stanice sa stepeništem i izradi pojačanja oko stubova. Šef gradilišta MPP Jedinstvo Sevojno Nebojša Božović ističe da će nakon betonskih radova uslediti montiranje opreme koje će, kako je definisano ugovorom, nadgledati predstavnici kompanije Pomagalski. Oni će pružati tehničku pomoć, kako prilikom ankerisanja, tako i prilikom montiranja opreme.

„Za sada imamo građevinsku dozvolu samo za jednu stanicu. 18. oktobra počinjemo montažu opreme. To radi firma „Amiga“. Imaće stručnu pomoć od isporučioca opreme „Poma“. Posle toga videćemo, kako budu dolazile građevinske dozvole, mi ćemo tako nastaviti radove“, dodaje Božović.

gondola1 Direktorka JP „Gold gondola“ Bojana Božanić očekuje da će radovi uskoro biti započeti i na prvoj stanici gondole, na lokaciji iznad zlatiborske pijace. Ističe da je dokumentacija u potpunosti završena, da su u saradnji sa nadležnim ministarstvom otklonjeni svi nedostaci, i da se samo čekaju papiri vezani za pomenutu parcelu.

„Na ivici smo rešavanja problema sa imovinom na početnoj stanici. Ono što je ostalo jeste da se u katastru izvrši uknjižavanje, odnosno da se sprovede projekat parcelacije. Opština ima od Ministarstva finansija rešenje da može da uđe u posed tog dela parcele koja je u svojini Republike Srbije, a gde je držalac PK Zlatibor“. Ministarstvo po zakonu ima rok od pet dana da izda dozvolu, ukoliko je sve u redu. Mi se nadamo da jeste i da će to biti najbrže moguće završeno, i da će uskoro početi radovi i na početnoj stanici gondole“, dodaje Božanićeva.

Božanićeva smatra da neće biti problema oko dobijanja dozvole za ostale faze izgradnje gondole. Imovinsko pravni odnosi su uglavnom rešeni za sve privatne parcele. Vlasnici poseda koji nisu bili zadovoljni tržišnom vrednosti svojih parcela obratili su se sudu. Sa ostalim institucijama, izuzev PK Zlatibora, nije bilo problema u postupku pribavljanja potrebne dokumentacije.

Izvor:Dragana Rosić, www.zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U 65 škola programi za obrazovanje odraslih

Oglasna Tabla

Tehnološki požar u fabrici u Lučanima, povređena dva radnika

Oglasna Tabla

Berba završena, a rod maline još uvek neisplaćen

Oglasna Tabla

Užas u osnovnoj školi! Đak tukao direktora sedištem od bicikla: Prvo ga je udario u glavu, a zatim mu zadao više udaraca pesnicama!

Oglasna Tabla

Od 1. januara u prodavnicu s cegerom: Evo koliko koštaju papirne, biorazgradive i pamučne kese

Oglasna Tabla

Porodica Seladin sa suzama gledala kako im je dom sravnjen do temelja, bolesnu Suzanu na nosilima izneli pre rušenja

Oglasna Tabla

Samo Zlatiborcu odobren izvoz u Rusiju, ostali još pod zabranom

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – “Dugonja,Trbonja i Vidonja“

Oglasna Tabla

„Olimpijski trening sa Vojvođanskom bankom“ na Gradskom trgu

Oglasna Tabla