24.7 C
Uzice
јун 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Izgradnja fabrike vode teče po planu

Na fabrici vode „Petar Antonijević“ na Cerovića brdu uveliko traje druga faza radova na rekonstrukciji i dogradnji postrojenja. Za ovu fazu radova, koja košta 309,8 miliona dinara, oko 20 miliona dinara obezbedio je Grad Užice iz svog budžeta, a 290 miliona finansira Vlada Republike Srbije preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Rok za završetak radova 03. decembar 2018. godine biće ispoštovan

Željko Babić nadzor nad građevinskim radovima druge faze rekonstrukcije i dogradnje fabrike vode istakao je da se danas radi betoniranje jednog segmenta od 45 m3, kao i betoniranje raspodelnih kanala, pregradnih zidova i da za sada sve ide po planu.

Željko Babić nadzor nad građevinskim radovima druge faze rekonstrukcije i dogradnje na Cerovića brdu

„Urađeno je oko 60% građevinskih radova koji se odnose na kompletnu sanaciju starog objekta, sanaciju rezervoara, peščanih filtera“, rekao je Babić i dodao da su radovi malo kasnili zbog vremenskih uslova i problema oko iskopa, obzirom da se javila potreba za zaštitom starih odvodnih kanala koji su bili u lošem stanju i koji su morali da se menjaju, ali da su tehnologijom izvođenja radovi ubrzani i da će rok za završetak biti ispoštovan.

Nadzor za tehnolški deo projekta Miladin Pećinar

Nadzor za tehnolški deo projekta Miladin Pećinar je rekao: „U drugoj fazi rekonstrukcije fabrike vode na Cerovića brdo postavljaju se filteri sa aktivnim ugljem, najnovija tehnologija, jedna od novijih u svetu koja se koristi za prečišćavanje otpadnih voda. Računa se da će posle tretmana voda biti potpuno odgovarajućeg kvaliteta i da će moći da se koristi voda sa akumulacije Vrutci. Ova tehnologija je primenjena i na postrojenju u Novom sadu, Makišu, Kruševcu i na Kopaoniku i dosta efikasno radi.“

Zoran Radibratović tehnički direktor MPP Jedinstvo

Zoran Radibratović tehnički direktor MPP Jedinstvo je naveo da radovi u drugoj fazi idu u znatno boljem intezitetu nego što je to bio slučaj u prvoj fazi. „Imali smo na početku malih problema oko osiguranja postojećih objekata pri formiranju iskopne jame za objekat GAU filtera, ali smo uspeli da održimo dinamiku radova kako bi ispoštovali rokove za završetak.“

„U ovoj fazi je predviđena rekonstrukcija svih objekata sa opremom koja se nalazi unutra, a koji su preostali iz prve faze radova, u delu starog taložnika i filterskog postrojenja. Predmet izvođenja su i elektro radovi koji će objediniti kompletan sistem i prve i druge faze i starog sistema u sistem centralnog upravljanja i nadzora nad kompletnim instalacijama od akumulacije Vrutci do izlaska čiste vode ka potrošačima“, rekao je Radibratović.

Firma MPP Jedinstvo će po rečima Radibratovića, raditi i rekonstrukciju vodozahvata na akumulaciji Vrutci, odnosno vršiće zamenu kompletne zatvaračnice i rekonstrukciju usisnog dela jednog od tri vodozahvata koji je van funkcije. „Biće kompletno zamenjene i elektroinstalacije i automatika koja će biti povezana sa sistemom na postrojenju na Cerovića brdu“, rekao je Radibratović i dodao da je rok za završetak ovih radova takođe 03. decembar.

uzice.rs

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Od 13. do 15. juna izvodiće se radovi na asfaltiranju Banjičke ulice

Oglasna Tabla

Nagrađeni najbolji literarni radovi osnovaca na temu ekologije (VIDEO)

Oglasna Tabla

Poreznici kucaju na vrata: Od 1. jula, po krevetu naplaćivaće se porez 3.500 dinara

Oglasna Tabla