11.2 C
Uzice
октобар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA

IZBORI SEVOJNO 2018. Sa potpredsednicom Vlade Srbije Zoranom Mihajlović o problemima i ključnim projektima Sevojna

Potpredsednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović zajedno sa svojim saradnicima boravila je danas u Sevojnu gde su imali radni sastanak sa rukovodsvom Grada Užica i predstavnicima Gradske opštine Sevojno.

Tema sastanka su bili ključni projekti i ključni problemi na teritoriji Gradske opštine Sevojno i Grada Užica, vezani za ozakonjenje, za saobraćajnu infrastrukturu, privredu i sve ono što se pokazalo kao važno za unapređenje života građana Sevojna i Užica.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović na radnom sastanku sa rukovodstvom grada Užica i predstavnicima opštine Sevojno

Potpredsednica Vlade je istakla da postoji nekoliko projekata oko kojih je postignuta saglasnost na sastanku, koji je prema njenim rečima, bio izuzetno kvalitetan:

„Ako govorimo o putnoj infrastrukturi, dogovoreno je da odmah krenemo u izgradnju pasarele, što je veoma važno za 47 dece koja prelaze magistralni put na putu ka školi iz naselja Rujevac, a u pitanju je bezbednost dece koja mora uvek biti na prvom mestu“ i dodala da je dogovorena i izgradnja 5 kilometara lokalnih puteva koji su definisani kao prioritetni, od toga 3 km ove godine i 2 km naredne a sve to će finansirati Putevi Srbije.

Kada je u pitanju magistralni vodovod koji je u veoma lošem stanju i čija zamena je neophodna ministrka je istakla da projektno-tehnička dokumentacija za magistralni vodovod postoji, i da u drugoj polovini godine očekuje raspisivanje javnog poziva za rad na tom projektu.

„Razgovarali smo i o lošem stanju železničke stanične zgrade u Sevojnu koja će biti kompletno rekonstruisana“, rekla je Mihajlovićeva i dodala da će Železnica pružiti pomoć u obuci ljudi koji će prodavati karte.

Pre sastanka, ministarka je obišla deonicu puta Kratovska stena (skretanje za Lučane) -Užice, koja će, kako je najavila, biti rekonstruisana do marta iduće godine. Dužina ove deonice je 37 kilometara, izvođač radova je kompanija „Ratko Mitrović“ a ukupna vredost ovog projekta je 862 miliona dinara.

Ona je rekla i da je naknadno zatraženo da se na ulazu u Sevojno iz pravca Užica, kod Impol Sevala, uradi kružni tok, a da će Putevi Srbije uraditi Studiju i procenti da li je on i zaista potreban.

Tunel Kadinjača je bio jedna od tema o kojoj se pričalo na sastanku pa je tim povodom Mihajlovićeva istakla da je tunel ozbiljan poduhvat i da se pored tunela mora raditi i dokumentacija za pristupne puteve, a obzirom da je projekat rađen pre više od deset godina neophodno je da Putevi Srbije pogledaju taj projekat i da se uradi deo projektne dokumentacije koji nedostaje. „Procena je da će ta investicija, tunel i put, koštati oko 15 miliona evra a prvi korak u realizaciji je izrada projektno-tehničke dokumentacije i ona će biti gotova ove godine“, rekla je potpredsednica Vlade.

Po rečima ministarke, Srbija je spremna da auto-put koji će u budućnosti povezivati Beograd i Sarajevo, gradi preko užičke teritorije:

„Ostajemo pri onome da je Srbija spremna da radi auto-put, naše razmišljanje je svakako bilo da to bude preko Kotromana, to je 61 kilometar, tu imamo određenu dokumentaciju koja je gotova. Postojala je zainteresovanost bosanske strane da se ide i preko Sremske Mitrovice, tu je dužina 21 kilometar. Videćemo šta će biti na kraju, mi radimo pre svega ovu rutu“, navela je Mihajlovićeva i dodala da su danas delegacije ministarstva saobraćaja Srbije i Turske u Kotromanu gde razgledaju teren.

Istakavši zahvalnost ministarci na kontinuiranoj podršci koju pruža Gradu Užicu Gradonačelnik Tihomir Petković je rekao da „su dve žile kucavice za razvoj užičkog kraja, jedna je završetak fabrike vode na Cerovića Brdu a druga je auto-put“ i dodao da Grad ima veliku podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović, u dogradnji i rekonstrukciji fabrike vode u koju je Vlada do sada uložila blizu 5 miliona evra a gde je nedavno završena prva faza rekonstrukcije.

„31. januara smo uz veliku pomoć tima ministarke Mihajlović raspisali tender za realizaciju druge faze radova na Cerovića Brdu za koje je Vlada izdvojila preko 2 miliona evra“, rekao je Petković i dodao da je „ono što je za Užičane veoma bitno i što je ključ stvaranja preduslova da mladi ostaju da žive u našem gradu i opštini Sevojno jeste lokalna putna infrastruktura ali i auto-put na čijoj izgradnji se u poslednje vreme intezivno radi. Imaćemo za par godina izgrađen auto-put do Požege i ono što je za nas od životne važnosti jeste insistiranje predsednika države i potpredsednice Vlade da nastavak tog puta ka Sarajevu ide preko teritorije grada Užica ka Kotromanu. To su preduslovi da mladi ostanu da žive u našem gradu i da se Užice razvija brže nego što je do sada i preduslovi da opština Sevojno ima nove investicije i još uspešniji rad velikih kompanija Imol Sevala, Valjaonice bakra i Jedinstva.

Ministarka Zorana Mihajlović u razgovoru sa građanima Sevojna

Građani Sevojna su imali priliku da u nekoliko sati za to predviđenih, razgovaraju sa potpredsednicom Vlade i izlože joj svoje probleme kako one vezane za infrastrukturu tako i lične prirode.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Poziv stvaraocima za učešće na XXI Smotri likovnog amaterskog stvaralaštva Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Ivanjica – Neočekivano iznenađenje za Uča i njegovu đačku četu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vesovićima izgrađena nova kuća

Oglasna Tabla

Konkurs za sufinansiranje programa za omladinu otvoren je do 28. oktobra

Oglasna Tabla

Hiljade kilometara zbog jedne kućice: Evo zašto su Kinezi zaljubljeni u Bajinu Baštu

Oglasna Tabla

DAN ODLUKE! Derbi u Užicu odlučiće ko će na lidersku poziciju

Oglasna Tabla

Срећна слава – Данас се слави Томиндан

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za vikend: Maglovita, sveža jutra i „letnji“ dani

Oglasna Tabla

Poslednja faza građevinskih radova na zlatiborskoj gondoli (VIDEO)

Oglasna Tabla