Home / FOTO RAZGLEDNICA / „IZAĐI MI NA TEGLU“ TAKMIČENJE U PRAVLJENJU AJVARA NA ZLATIBORU

„IZAĐI MI NA TEGLU“ TAKMIČENJE U PRAVLJENJU AJVARA NA ZLATIBORU

Pozivamo Vas da prisustvujete finalnom događaju treće sezone takmičarskog karavana „Izađi mi na teglu“ koje će se održati 22.oktobra sa početkom u 10:00 h na Kraljevom trgu na Zlatiboru. Najbolji ajvar majstori iz svih gradova koje je karavan obišao u 2016. godini još jednom  će ukrstiti svoje varjače i tajne recepte u borbi za prestižnu titulu najboljeg ajvar majstora u Srbiji.

14107689_553021791554085_1010846567423122687_o

Pobednike očekuju vredne nagrade, a posetioce bogat celodnevni program, razne kreativne aktivacije i degustacija šampionskih recepata iz svih krajeva Srbije.

Propozicije za takmičare:
1.Takmičarska ekipa mora imati najmanje 2 člana. Ekipu mogu da čine: članovi uže i šire porodice komšije, udruženja žena ili bilo koja druga udruženja, učenici i nastavnici, studenti, kolege sa posla, prijatelji, itd.
2.Takmičari su u obavezi da daju naziv svojoj ekipi, što kreativnije moguće i imenuju kapitena koji će je predstavljati. Kapiten koordinira ekipu tokom takmičenja i komunicira sa lokalnim partnerom ili produkcijskim timom.
3.Takmičenje zvanično počinje u 11 časova i završava se u 19 časova, kada zvanično prestaje priprema ajvara.
4.Takmičari moraju da obezbede sav potreban pribor za pripremu ajvara, a obavezno moraju imati: šerpu, varjaču, kutlaču, noževe, mašinu za mlevenje paprika, itd.
5. Organizator manifestacije će obezbediti: štandove za sve takmičarske ekipe, papriku, šećer, so, ulje, kube (prenosiva peć za pečenje paprika i kuvanje ajvara), tegle sa poklopcem, drva za loženje, stolove za pripremu i odlaganje tegli, plastične posude za ljušćenje paprike.

Na manifestaciji se biraju tri najbolja ajvara. Pored nagrada za tri najbolja ajvara koja su izabrana od strane žirija, pobednička ekipa plasira se direktno u finale.

Sav ajvar koji se napravi tom prilikom odlazi u humanitarne svrhe.
Kontakt osoba, Olivera Nikitović  031/841-646

output_bzo16s

Podeli članak

Komentari

https://matis.rs/