7.3 C
Uzice
децембар 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Izabran predsednik Gradske opštine Sevojno

Ivan Marić (SNS), mašinski inženjer i donedavno direktor užičke Tehničke škole „Radoje Ljubičić“, izabran je danas za predsednika Gradske opštine Sevojno.

On je, u okviru svog programa u deset tačaka, naveo ostvarenje projekata u oblasti komunalne infrastrukture, privrede i poljoprivrede, zaštite životne sredine i, pored ostalog, rekonstrukciju zgrade stare škole za koju je država obezbedila 8,5 miliona dinara, izgradnju sportske hale, poboljšanje rada ambulante i povećanje mesta za decu u obdaništu.

Za njegovog zamenika je, na današnjoj sednici skupštine te jedine gradske opštine u Užicu, izabran Milivoje Jeremić, privatni preduzetnik, koji je tu dužnost i ranije obavljao.

Izabrano je i petočlano Opštinsko veće koga čine: Verica Maričić, Vladan Sokić, Borko Vujović, Miodrag Pejić i Dragomir Kulašević.

Predstavnici opozicije su kritikovali izbor članova Opštinskog veća i zamenika predsednika Gradske opštine, zamerajući vlasti da ih je za te pozicije predložila na osnovu njihove partijske pripadnosti, a ne na osnovu stručnosti, obrazovanja i iskustva.

Redovni lokalni izbori u Sevojnu su održani 4.marta ove godine, kada je koalicija SNS- SPS- PUPS- SNP – POZITIVNO UŽICE osvojila deset, a opozicioni blok – Zdrava Srbija, DS, DSS, uz podršku Pokreta slobodnih građana, SDS, LDP i Narodne partije – pet odborničkih mandata.

Na prethodnom skupštinskom zasedanju, za predsednika skupštine je izabran Nikola Gogić (SPS), bivši direktor Narodnog muzeja Užice, a izborom izvršnih organa na današnjoj sednici Sevojno je zaokružilo konstituisanje nove lokalne vlasti.

Izvor:danas.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Horor film na srpski način: Mladi Zlatiborci radili „štapom i kanapom“ i uspeli nemoguće

Oglasna Tabla

Sve spremno za zimsku turističku sezonu na Zlatiboru

Oglasna Tabla

„Grand Hotel Tornik“ Zlatibor – dobitnik nagrade „Turistički cvet“

Oglasna Tabla

Postignut dogovor Vlade i radnika Pošte

Oglasna Tabla

AUTO-PUTEM od Požege do granice sa BIH – Evo kuda će prolaziti nova saobraćajnica (MAPA)

Oglasna Tabla

Tribina o lečenju uznapredovalog raka dojke sutra u Užicu

Oglasna Tabla

Domaći film „AJVAR“ – Specijalna projekcija i gostovanje ekipe filma

Oglasna Tabla

„Nevidljivi ljudi“, predstava u Kulturnom centru

Oglasna Tabla

Oblačno, mestimično sa kišom i malo toplije

Oglasna Tabla