10.2 C
Uzice
октобар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Izabran predsednik Gradske opštine Sevojno

Ivan Marić (SNS), mašinski inženjer i donedavno direktor užičke Tehničke škole „Radoje Ljubičić“, izabran je danas za predsednika Gradske opštine Sevojno.

On je, u okviru svog programa u deset tačaka, naveo ostvarenje projekata u oblasti komunalne infrastrukture, privrede i poljoprivrede, zaštite životne sredine i, pored ostalog, rekonstrukciju zgrade stare škole za koju je država obezbedila 8,5 miliona dinara, izgradnju sportske hale, poboljšanje rada ambulante i povećanje mesta za decu u obdaništu.

Za njegovog zamenika je, na današnjoj sednici skupštine te jedine gradske opštine u Užicu, izabran Milivoje Jeremić, privatni preduzetnik, koji je tu dužnost i ranije obavljao.

Izabrano je i petočlano Opštinsko veće koga čine: Verica Maričić, Vladan Sokić, Borko Vujović, Miodrag Pejić i Dragomir Kulašević.

Predstavnici opozicije su kritikovali izbor članova Opštinskog veća i zamenika predsednika Gradske opštine, zamerajući vlasti da ih je za te pozicije predložila na osnovu njihove partijske pripadnosti, a ne na osnovu stručnosti, obrazovanja i iskustva.

Redovni lokalni izbori u Sevojnu su održani 4.marta ove godine, kada je koalicija SNS- SPS- PUPS- SNP – POZITIVNO UŽICE osvojila deset, a opozicioni blok – Zdrava Srbija, DS, DSS, uz podršku Pokreta slobodnih građana, SDS, LDP i Narodne partije – pet odborničkih mandata.

Na prethodnom skupštinskom zasedanju, za predsednika skupštine je izabran Nikola Gogić (SPS), bivši direktor Narodnog muzeja Užice, a izborom izvršnih organa na današnjoj sednici Sevojno je zaokružilo konstituisanje nove lokalne vlasti.

Izvor:danas.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nikola Đuričko: Nova generacija ne zna ko je Ivo Andrić, ali zna ko je Mimi Oro

Oglasna Tabla

Sloboda sa gimnazijalcima u revijalnom meču

Oglasna Tabla

Od 1.730 škola Osnovna škola “Stari grad” iz Užica pobedila u akciju “2000 lopti za buduće asove”

Oglasna Tabla

Jesenje promocije Zlatibora

Oglasna Tabla

Najjači prirodni lek: Popravlja pamćenje, topi masnoće, poboljšava vid i sluh

Oglasna Tabla

Krenuo iz Užica za Beograd, javio se sa stanice, a kada su ga sledeći put pozvali na mobilni pretrnuli su od straha!

Oglasna Tabla

Bibliotekarke OŠ „Dušan Jerković“ predstavljaju Srbiju na Svetskom kongresu školskih bibliotekara

Oglasna Tabla

Kineskim turistima zapadna Srbija idealna za odmor

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Mačak u čizmama“

Oglasna Tabla