22.7 C
Uzice
октобар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Iz Užica u svet i nazad

U okviru partnerskog projekta Grada Užica i S P Jain School of Global Management pod nazivom “ Iz Užica u svet i nazad“, Grad Užice je objavio javni poziv za prijavu kandidata za realizaciju master studija.

Uslovi za prijavu kandidata su završene osnovne akademske studije na fakultetima ekonomskih ili organizacionih nauka sa prosečnom ocenom preko 8,00, zatim napredno poznavanje engleskog jezika. Kandidat mora imati prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Užica 6 meseci unazad od dana objavljivanja javnog poziva i mora biti bez ili sa manje od 3 godine radnog iskustva.

Zamenik gradonačelnika Užica, Nemanja Nešić je ovim povodom rekao da master studije traju 16 meseci, a da počinju u septembru 2018. godine. Prva četiri meseca izabrani kandidati će provesti u Dubaiju, nakon toga četiri u Sidneju i četiri u Singapuru i na kraju master studija četiri meseca će provesti u nekoj od svetski poznatih multinacionalnih kompanija.

„Imamo mogućnost da, ukoliko 5 godina u kontinuitetu budemo sprovodili ovaj projekat, u tom trenutku imamo 10 Užičana koji su se obrazovali na jednoj od najznačajnih svetskih poslovnih škola a koji žive i rade u Užicu“, rekao je Nešić.

„U kontaktu sa predstavnikom menadžmenta ove škole Markom Selakovićem uspeli smo da dogovorimo da troškove stipendiranja za dva diplomca iz Užica kofinansiraju S P Jain School of Global Management i Grad Užice“, istakao je Nešić i dodao da će ova poslovna škola snositi 100% troškova školarine, 50% troškova smeštaja i prevoza i 30% administratitvnih i troškova registracije, dok će Grad Užice finansirate sve preostale troškove.

 

Master studije na ovoj školi koštaju oko 50 hiljada dolara što je kad se uporedi sa cenom studiranja na drugim školama ovog tipa realna cena ali je i tri do četiri puta niža od cene koštanja master studija na nekom od zapadnoevropskih univerziteta.

Odabir kandidata vrši Selekciona komisija koja će obaviti intervjue sa svim prijavljenim kandidatima koji ispunjavaju uslove za učešće na javnom pozivu. Intervju se odnosi na motive kandidata za učešće na pozivu, njegovo shvatanje poslovnog okruženja i globalnih trendova kao i na liderske karakteristike kandidata. Odabrani kandidati će polagati i test  “ Aptitude  Test S P  Jain“.

Prva četiri meseca izabrani kandidati će provesti u Dubaiju, nakon toga četiri u Sidneju i četiri u Singapuru i na kraju master studija četiri meseca će provesti u nekoj od svetski poznatih multinacionalnih kompanija

„Korisnici stipendija imaju obavezu da po završetku master studija, prihvate ponuđeni posao u Užicu i rade 60 meseci od dana završetka studija u svom gradu“, rekao je Nešić i dodao da ukoliko kandidati po završetku studija eventualno dobiju bolju ponudu za posao od neke druge kompanije, imaju obavezu da u budžet Grada uplate iznos koji je jednak iznosu troškova koje je Grad dao kao učešće u sufinansiranju njihovog školovanja.

Prijave se podnose preko pisarnice Gradske uprave za poslove organa grada, opštu upravu
i društvene delatnosti, kancelarija broj 12 ili poštom na adresu: Grad Užice, 31 000 Užice, Dimitrija Tucovića broj 52, zaključno sa23.07.2018. godine do 12 sati.

Oglas Javnog poziva možete pogledati OVDE

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Blagoja napala mečka kod Ivanjice, a onda mu je KRAVA spasila život na neverovatan način! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Sedam medalja za karatiste Užica

Oglasna Tabla

Medicinskim sestrama najviše: Evo kolike će biti plate u javnom sektoru posle povećanja

Oglasna Tabla

Ljubivoje Ršumović: U selu se rađaju ljudi, a u gradovima – kućni ljubimci

Oglasna Tabla

Negovanje zbratimljenih škola iz Slovenije i Čajetine (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan jabuke: U Srbiji svaka peta „Ajdared“

Oglasna Tabla

Derbi u Užicu opravadao očekivanja pred 1500 gledalaca (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је Срђевдан

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 20. oktobar

Oglasna Tabla