ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Iz crvene kovid zone na Zlatibor,prva grupa zdravstvenih radnika stigla u „Goliju“

Prva grupa od 65 zdravstvenih radnika iz celog Zlatiborskog okruga koji su proteklih meseci najviše vremena provodili u kovid bolnicama u Užicu i Krčagovu stigla je u odmaralište “Golija” na Zlatiboru, gde ih je dočekala i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

“Ovo je mala zahvalnost koju smo mi mogli kao Grad da pružimo zdravstvenim radnicima koji su više od godinu dana lečili osobe koje su bile pozitivne na kovid. Za sedmodnevni boravak oko 200 medinicinara Grad je opredelio 1,2 miliona dinara, a namera nam je da izdvojimo i dodatna sredstva za odmor zdravstvenih radnika u užičkom odmaralištu u Bečićima krajem leta. Želimo im da se lepo odmore, a kada se vrate na svoja radna mesta da epidemiološka situacija bude mnogo bolja nego što je sada”, istakla je gradonačelnica Užica.

U ime odmarališta dobrodošlicu zdravstvenim radnicima, lep i prijatan odmor poželeo je Vladan Cuparić direktor Ustanove “Dečije odmaralište Zlatibor”.

“Pokušaćemo, bar približno da budemo dobri domaćini i da im posvetimo pažnju kakvu su oni posvećivali našim sugrađanima dok su ih lečili. Veliko hvala svim zdravstvenim radnicima koji su nesebično pomagali svim građanima”.

Uz zahvalnost gradonačelnici i Gradu Užicu što su omogućili jednom broju zdravstvenih radnika da na ovaj način predahnu i bar na sedam dana zaborave na kovid svakodnevnicu direktor Zdravstvenog centra Užice dr Miloš Božović rekao je da su u pitanju oni koji su u proteklih 14 meseci bili u kovid bolnici u Krčagovu i kovid bolnici u Užicu kao najvećim jedinicama u kovid sistemu.

“Ovaj odmor znači mnogo, jednom broju da se odmori, a drugom da se rehabilituje posle obolevanja od kovida 19. Svi radnici i lekari, sestre, pomoćno osoblje nisu štedeli sebe i nijednog momenta nismo imali problem da obezbedimo dovoljan broj izvršilaca. Bilo je teško, sada kada pada broj obolelih malo nam je lakše i ovom prilikom pozivam zdravstvene radnike i građane da se vakcinišu”, kaže Božović.

Veliku zahvalnost gradonačelnici izrazili su i sami zdravstveni radnici, jer im je kako ističu, ovaj odmor bio preko potreban posle veoma teškog perioda borbe za svakog pacijenta. Dodaju, borba se nastavlja, ali se i nadaju da će kada se vrate i težih kliničkih slika biti mnogo manje.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама