OGLASNA TABLA
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ивана Парлић: „Шта се дешава са случајем Ужице-гас?“

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Председница Градског одбора Народне странке у Ужицу, Ивана Парлић, наводи да је јуче „готово годину и по дана од подношења кривичне пријаве“, против бившег градоначелника и функционера СНС, Тихомора Петковића и Миће Мићића, власника МПП “Јединство“из Севојна, због сумње да су извршили кривично дело злоупотребе службеног положаја, дала изјаву у својству подносиоца пријаве.

Она наводи да су је током прошле године новинари и суграђани најчешће питали о исходу „афере Ужице-гас“ и додаје да је изјаву, јуче дала Управи криминалистичке полиције, Одељењу за борбу против корупције у Ужицу, поводом захтева Вишег јавног тужилаштва у Краљеву.

Парлић подсећа да је кривичну пријаву поднела у новембру 2020. године против бившег градоначелника и функционера СНС, Тихомора Петковића и Миће Мићића, власника МПП “Јединство“из Севојна, због сумње да су извршили кривично дело злоупотребе службеног положаја.

„Према мојим сазнањима и доказима којима располажем, они су низом аката, а пре свега оснивањем јавно-приватног партнерства „Ужице-гас“ у већинском приватном власништву, нанели штету Граду Ужицу, ЈКП „Градска Топлана“ и грађанима Ужица, наводи председница Народне странке у Ужицу.

Она сматра да је „Ужице-гас“, механизам „за трајно пљачкање грађана и задуживање ЈКП „Градска топлана“ кроз десетоструко скупље набавке и уговоре за конверзије котларница и набавке гаса“.

Парлић истиче да је, у Ужицу створен јединствен случај посредника, између продавца гаса и ЈКП чији је суоснивач Град.

„Давање исказа сам искористила и да скренем пажњу надлежних иституција на безбедносни ризик који постоји у граду, јер неке мерно регулационе станице немају употребну дозволу, о чему сам и лично више пута обавестила надлежно Министарство“, напомиње Парлић.

Данас/А.М.М.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У Србији расте као коров, а најздравији је природни лек на свеету: Лечи срце и смирује живце! Ево како се користи

Oglasna Tabla

Прво вече Фестивала „деца међу нарцисима“ посвећено Михајлу Ћуповићу (видео)

Oglasna Tabla

Почиње традиционална „ДДОР Олимпијска стаза“

Oglasna Tabla

Председница ужичког одбора Народне странке ослобођена кривице за учешће у блокадама саобраћајница

Oglasna Tabla

Где је у Србији храна најјефтинија, а где најскупља?

Oglasna Tabla

Објављене цене горива које ће важити до следећег петка

Oglasna Tabla

Данас славимо Светог апостола и јеванђелисту Јована Богослова

Oglasna Tabla

Временска прогноза за суботу 21. мај

Oglasna Tabla

Сок од зове против опаких болести: Ништа не кошта, а много вреди

Oglasna Tabla