Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ивана Парлић: „Шта се дешава са случајем Ужице-гас?“

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Председница Градског одбора Народне странке у Ужицу, Ивана Парлић, наводи да је јуче „готово годину и по дана од подношења кривичне пријаве“, против бившег градоначелника и функционера СНС, Тихомора Петковића и Миће Мићића, власника МПП “Јединство“из Севојна, због сумње да су извршили кривично дело злоупотребе службеног положаја, дала изјаву у својству подносиоца пријаве.

Она наводи да су је током прошле године новинари и суграђани најчешће питали о исходу „афере Ужице-гас“ и додаје да је изјаву, јуче дала Управи криминалистичке полиције, Одељењу за борбу против корупције у Ужицу, поводом захтева Вишег јавног тужилаштва у Краљеву.

Парлић подсећа да је кривичну пријаву поднела у новембру 2020. године против бившег градоначелника и функционера СНС, Тихомора Петковића и Миће Мићића, власника МПП “Јединство“из Севојна, због сумње да су извршили кривично дело злоупотребе службеног положаја.

„Према мојим сазнањима и доказима којима располажем, они су низом аката, а пре свега оснивањем јавно-приватног партнерства „Ужице-гас“ у већинском приватном власништву, нанели штету Граду Ужицу, ЈКП „Градска Топлана“ и грађанима Ужица, наводи председница Народне странке у Ужицу.

Она сматра да је „Ужице-гас“, механизам „за трајно пљачкање грађана и задуживање ЈКП „Градска топлана“ кроз десетоструко скупље набавке и уговоре за конверзије котларница и набавке гаса“.

Парлић истиче да је, у Ужицу створен јединствен случај посредника, између продавца гаса и ЈКП чији је суоснивач Град.

„Давање исказа сам искористила и да скренем пажњу надлежних иституција на безбедносни ризик који постоји у граду, јер неке мерно регулационе станице немају употребну дозволу, о чему сам и лично више пута обавестила надлежно Министарство“, напомиње Парлић.

Данас/А.М.М.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Заштитне ограде за пешаке, још један од корака ка унапређењу степена безбедности у саобраћају

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Голд гондола“ у измењеном режиму рада

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас су Света Вера, Нада и Љубав

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ухапшени због утаје пореза од препродаје половних возила

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пресуда за покушај убиства Ударио синовца секиром у главу, па добио обавезну меру лечења!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада одмрзла цену млека од 129 динара – У министарству потврдили за „Блиц Бизнис: Више нема ограничења

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворен први Едукативни центар за управљање комуналним отпадом у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас пријатно време, биће скоро +30 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Општина Чајетина обезбедила бесплатне очне прегледе за своје становнике

ОГЛАСНА ТАБЛА