ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ивана Парлић: „Шта се дешава са случајем Ужице-гас?“

https://www.aikbanka.rs/?utm_source=Oglasna_tabla_UZICE&utm_medium=Baner&utm_campaign=Institucionalna_lokal&fbclid=IwAR0a4K9CUdazFDWUviT0kK0Cexl4UtSlf0avqxB4_umRi6DfhwuM7utiGmk

Председница Градског одбора Народне странке у Ужицу, Ивана Парлић, наводи да је јуче „готово годину и по дана од подношења кривичне пријаве“, против бившег градоначелника и функционера СНС, Тихомора Петковића и Миће Мићића, власника МПП “Јединство“из Севојна, због сумње да су извршили кривично дело злоупотребе службеног положаја, дала изјаву у својству подносиоца пријаве.

Она наводи да су је током прошле године новинари и суграђани најчешће питали о исходу „афере Ужице-гас“ и додаје да је изјаву, јуче дала Управи криминалистичке полиције, Одељењу за борбу против корупције у Ужицу, поводом захтева Вишег јавног тужилаштва у Краљеву.

Парлић подсећа да је кривичну пријаву поднела у новембру 2020. године против бившег градоначелника и функционера СНС, Тихомора Петковића и Миће Мићића, власника МПП “Јединство“из Севојна, због сумње да су извршили кривично дело злоупотребе службеног положаја.

„Према мојим сазнањима и доказима којима располажем, они су низом аката, а пре свега оснивањем јавно-приватног партнерства „Ужице-гас“ у већинском приватном власништву, нанели штету Граду Ужицу, ЈКП „Градска Топлана“ и грађанима Ужица, наводи председница Народне странке у Ужицу.

Она сматра да је „Ужице-гас“, механизам „за трајно пљачкање грађана и задуживање ЈКП „Градска топлана“ кроз десетоструко скупље набавке и уговоре за конверзије котларница и набавке гаса“.

Парлић истиче да је, у Ужицу створен јединствен случај посредника, између продавца гаса и ЈКП чији је суоснивач Град.

„Давање исказа сам искористила и да скренем пажњу надлежних иституција на безбедносни ризик који постоји у граду, јер неке мерно регулационе станице немају употребну дозволу, о чему сам и лично више пута обавестила надлежно Министарство“, напомиње Парлић.

Данас/А.М.М.

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Нове цене горива

У ужичком породилишту рођено шест беба

Бесплатни превентивни прегледи у недељу 3. марта

Група грађана „Слога“ излази самостално на предстојеће локалне изборе у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

ОШ „Стари град“ у Ужицу наградила своје ученике у ваншколским активностима (ВИДЕО)

Радо иду Српкиње у војнике: Анђела из Чачка се добровољно пријавила на служење војног рока

Ухапшена три Крагујевчанина због покушаја убиства на Златибору

Временска прогноза за петак, 1. март 2024.

БДП у последњем кварталу 2023. носили пољопривреда и грађевинарство

ОГЛАСНА ТАБЛА