ОГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Исповест маме пребијених Пријепољаца: Деца су ми на инфузији, чува их полиција

„Деца ми брутално претучена леже у болници, примају инфузију под полицијском присмотром која чека да их спроведе у истражни затвор, зато што их је неко брутално претукао“, каже за Нова.рс мајка брутално претучених младића у Пријепољу.

Двојица браће Павловић, који имају 19 и 20 година и који су брутално претучени испред ноћног клуба „Интермеззо“ у Пријепољу, налазе се у пријепољској болници, где примају инфизију и чекају даље прегледе лекара. Све се дешава под полицијском присмотром која, по налогу тужиоца, чека да их спроведе у истражни затвор. Мајка претучених дечака, уплашена због здравственог стања своје деце, за Нова.рс кроз сузе каже да све што дешава у протеклих 36 сати, личи на филм у коме нама правде ни хуманости.

„Деца су ми сада на инфузији у болници у Пријепољу, где су са лисицама доведени из полицијске станице у коју су, после снимања, прегледа и указане помоћи у Ужицу, доведени да дају изјаве. Ми смо се њима јуче борили за живот, када смо се вратили из ужичке у пријепољску болницу, сачекала нас је полиција која нас одводи да сви дамо изјаве, а тужилац је наложио да се деца спроведу у истражни затвор. Деци је и даље било лоше, забринути за њихов живот тражили смо да се врате у болницу у Пријепољу. Да ли верујете да су ми деца на рукама имала брауниле и лисице, један повраћа, супруг моли да му скину лисице да се не угуши, док чекамо лекара у болниције, полиција одбија. Тек на инсистирање лекара, како би их прегледао, скинули су им лисице. Један је на носилима други у колицима, ја не верујем шта се дешава. Лекар је проценио да нису способни да иду у притвор па су обојица, још увек, под полицијском присмотром у болници на инфузији. Старији син је добио и алергијску реакцију на неки лек који је примио у Ужицу, распадам се од бриге и страха“, прича за Нова.рс уплакана мајка Снежана Павловић.

„Када смо синоћ сазнали да ће децу, која су модра, ушивена, конфузна, која повраћају… привести у истражни затвор у Ужице, били смо згранути. Када сам у полицији рекла да морам да идем да деци купим нешто да поједу и да узмем преписану терапију, саопштено ми је да деца не иду нити кући нити у болницу већ у Истражни затвор у Ужице. Све то говоре док виде да су деца лоше. Јавни тужилац из Пријепоља, који је наложио притвор од 48 сати, није ни синоћ нити још увек видео моју децу и то у каквом се стању налазе. Не могу да схватим, да је очигледно да су ми деца испребијана и да их они желе затворити, заједно са онима који су их претукли“, додаје мајка.

Поред бриге за здравље својих синова, родитељи страхују и од малверзација, јер су се, како мајка каже, затечени и неспремни нашли у овоме. За своју породицу каже да су обични људи, да је са супругом своју децу васпитавала да уче, раде и буду одговорни људи. Са друге стране,угражени су од људи који су познати по кривичним делима.

„Моја деца нису повређена, она су убијена, за мене је то покушај убиства, јасно је свима који су видели снимак. Они нису никакви криминалци, они су одлични ђаци, старији је спортиста, студент Факултета државне безбедности, други је средњошколац са стипендијом у Београду. Никада нису имали никакав инцидент, чак ни саобраћајни прекршај. Они нису никаква криминална група али их је таква група претукла. Ти људи који су их изубијали су криминалци који имају досије, који су носили наногице и по таквим делима познати у Пријепољу. Они су уигран тим, имају контакте, јаке адвокате и подршку у позадини а ми ни адвоката немамо, нити их познајемо, нити су нам икада требали. Већ су организовали привођење сведока, који ће сигурно лагати у њихову корист. Сада морамо и то да јуримо јер не знамо у ком правцу све може отићи и на шта су све спремни, ако нам претучену децу чува полиција и чека да их у таквом стању спроведе у затвор, коме онда да верујемо“, огорчена је Снежана.

Она још додаје да овај случај у ноћном клубу, испред кога се десила брутална туча, није први у Пријепољу, јер се туче, у којима се туку деца, често дешавају.

Према ономе што Нова.рс сазнаје, туча која се испред ноћног клуба „Инермеззо“ догодила око поноћи, суботе на недељу, није започета у локалу. Двојица браће, која су претходно резервисала сепаре, а који је уступљен другим гостима, обратила су се конобару, мислећи да је неспоразум. Незадовољни, што њихова резервација није испоштовна, после разговора и евентуалне расправке са конобаром, одлучили су да напусте локал и потраже друго место где ће се са својим друштвом, које је тог дана славило једно пунолетство, забавити.

Како кажу сведоци, за њима је кренуо један од синова власника локала и после краће препирке ударио једног од браће Павловић. Други је покушао да заштити брата а онда су са друге стране стигли и власник локала, други син и још једна особа, када започиње општа туча и брутално пребијање двојице браће. Повреде су задобили и сви они који су покушали да спрече сукоб а, како сведочи наш извор, све то је посматрала полицијска патрола која се налазила у близини, чекајући да стигне појачање. Иначе, према казивању Пријепољаца, синови власника ноћног клуба су изузетно физички спремни, један је боксер док и други редовно у теретани трнеира физичку спремност.

Полиција је јуче саопштила да је идентификовано и ухапшено шест лица која су учествовала у тучи, а на списку, поред педесетчетворогодишњег власника локала В.Ш, његових синова Н.Ш и С.Ш старих 29 и 30 година и тридесетједногодишњег Д. Б., налазе се и иницијали претучене браће Ђ.П.(20) и В.П.(19). Сви се сумњче за кривичо дело насилно понашање.

Четири лица су приведена јуче и по налогу тужиоца, одређана им је мера задржавања до 48 сати док полиција у пријепољској болници чека одобрење лекара, да приведе и двојицу претучене браће.

Нова / Фото: приватна архива

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У ритму недеље са градоначелницом Ужица др Јеленом Раковић Радивојевић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тим лекара Клинике у Вишеградској спасао живот девојке и уклонио тумор тежак 25 килограма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одржано Првенство у шаху за ученике основних школа града Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 10. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА