Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Исплата свих субвенција до краја године

Министарка пољопривреде Јелена Танасковић рекла је данас да исплата премија за млеко за трећи квартал стартује у понедељак, и да ће све субвенције бити исплаћене до краја године.

За РТС она је поручила да је буџет Министарства пољопривреде никада већи, та да 62 милијарде динара иде на подстицаје у овој години.

„Додатних 16,5 милијарди ће бити исплаћено на подстицаје у целости. Ми смо већ ове недеље кренули са исплатама и преко четири милијарде динара смо исплатили“, рекла је она.

Додала је да је у понедељак исплаћено млеко за други квартал, да је у уторак исплаћено гориво, у среду осигурање пољопривредним произвођачима, док су у четвртак исплаћени воћари.

„У понедељак ћемо већ исплатити млеко за трећи квартал и могу рећи да ћемо сигурно до половине децембра утрошити скоро читав новац осим једне мере, а то је додатна мера произвођачима сунцокрета „, додаје Танасковићева.

Она је рекла да у овом тренутку за меру за сунцокрет има око 35.000 захтева за ту меру.

Она је нагласила да је приоритет Министарства увођење е-Аграра, те да ће постојати критеријуми за коришћење сваке мере подршке.

„Дигитализација је неопходна у пољопривреди и уопште администрацији како би пољопривредницима олакшали живот у смислу подношења захтева, смањили чекања на шалтерима са једне стране, а са друге стране како би администрација била бржа, ефикаснија и како би они добили средства у години у којој су за та средства и аплицирали“, рекла је она.

Говорећи о стању у сточарству министарка је рекла да свакодневно добија предлоге сточара како решити кризу, али и оценила да држава и сада не улаже мало у ту производњу.

„Све ове мере које се спорводе дају приоритет нашим произвођачима и домаћој призводњи и то се показало као најважније да имате све основне животе намирнице и све друге у својој земљи. Као што видите, свака држава која има своју прозводњу боље пролази у овом тренутку“, закључила је она.

ГЗС/Танјуг

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Тежак удес на магистралном путу Чачак – Ужице!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико ћемо сада плаћати млеко, шећер, брашно: Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Светог апостола Филипа (Божићне покладе)

ОГЛАСНА ТАБЛА

НЕСТАО БРАТИСЛАВ МИНИЋ: Родитељи очајни, последњи пут се јавио из Ужица, а ОВО је много чудно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уручени уговори пољопривредим произвођачима из Златиборског округа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 27. новембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Поскупљење путарине на аутопуту „Милош Велики”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубавна прича Десанке Максимовић као да је из најлепше бајке: “Удала сам се за онога кога је моје срце тражило, иако је сиромашан”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обичаји правих српских домаћица: Тањир се никада не враћа празан

ОГЛАСНА ТАБЛА