2.6 C
Uzice
27 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Isplata jednokratne pomoći penzionerima 30. novembra

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da će jednokratna pomoć penzionerima u iznosu od 3.000 dinara biti isplaćena 30. novembra.

Gostujući na RTS Đorđević je rekao da je moguće da novac ne dobiju svi tog dana, jer neki penzioneri primaju novac na račun, a neki na kućne adrese.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prošle nedelje da će u narednih nekoliko dana penzionerima biti isplaćena jednokratna uplata od 3.000 dinara.

Sredinom novembra veliki broj penzionera dobio je pismo u kojem im predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić zahvaljuje na „strpljenju, odgovornosti, i više od svega, poštovanju i ljubavi prema Srbiji“.

Zbog sumnje da je tim činom prekršen Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljub Šabić, pokrenuo je postupak nadzora nad primenom tog zakona u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO Fond), Generalnom sekretarijatu predsednika Srbije i Srpskoj naprednoj stranci.

Udruženje sindikata penzionera Srbije i Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije krajem oktobra, na Trgu Nikole Pašića, održali su protest i tražili da Vlada pod hitno Skupštini Srbije predloži zakon koji će regulisati sistemsko vraćanje neisplaćenih delova penzija sa kamatom.

Izvor: danas.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičani se rastali sa jednim od svojih najboljih košarkaša-Dušanom Kutlešićem

Oglasna Tabla

Jačanje imuniteta kod odraslih: učinite organizam otpornim u samo 8 koraka

Oglasna Tabla

Duplirana sredstva za mere smanjenja zagađenosti vazduha u Užicu

Oglasna Tabla

Srpsko-Rusko veče

Oglasna Tabla

Promocija knjige „Znameniti profesori Užica“ u čajetinskoj biblioteci

Oglasna Tabla

U Užicu formiran Gradski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS)

Oglasna Tabla

Napravite domaću nutelu sa samo 3 sastojka (VIDEO)

Oglasna Tabla

Danas sunčani intervali, uveče kiša, sneg na planinama

Oglasna Tabla

Tri pehara za mlade košarkaše Šampiona u Beogradu (FOTO)

Oglasna Tabla