15.8 C
Uzice
октобар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Isplata jednokratne pomoći penzionerima 30. novembra

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da će jednokratna pomoć penzionerima u iznosu od 3.000 dinara biti isplaćena 30. novembra.

Gostujući na RTS Đorđević je rekao da je moguće da novac ne dobiju svi tog dana, jer neki penzioneri primaju novac na račun, a neki na kućne adrese.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prošle nedelje da će u narednih nekoliko dana penzionerima biti isplaćena jednokratna uplata od 3.000 dinara.

Sredinom novembra veliki broj penzionera dobio je pismo u kojem im predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić zahvaljuje na „strpljenju, odgovornosti, i više od svega, poštovanju i ljubavi prema Srbiji“.

Zbog sumnje da je tim činom prekršen Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljub Šabić, pokrenuo je postupak nadzora nad primenom tog zakona u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO Fond), Generalnom sekretarijatu predsednika Srbije i Srpskoj naprednoj stranci.

Udruženje sindikata penzionera Srbije i Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije krajem oktobra, na Trgu Nikole Pašića, održali su protest i tražili da Vlada pod hitno Skupštini Srbije predloži zakon koji će regulisati sistemsko vraćanje neisplaćenih delova penzija sa kamatom.

Izvor: danas.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Kako da se hranite zdravo uprkos brzom tempu života?

Oglasna Tabla

LEKCIJA PONOSA I HRABROSTI SA KOSOVA: Andrija Simić iz Lapljeg Sela: Moja kuća nije na prodaju!

Oglasna Tabla

Literarni konkurs za osnovce i srednjoškolce sa teritorije Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Užičko izdavaštvo 30-ti put na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Oglasna Tabla

Likovna izložba“Tri kraljice mira i sloge“ 28. oktobra u Užicu

Oglasna Tabla

Nastavak „miholjskog leta“: U utorak jutro sveže, tokom dana toplo, a evo kada nas očekuje preokret

Oglasna Tabla

Svaki drugi lek kupljen preko interneta je lažan

Oglasna Tabla

Guslarsko veče 27. oktobra u Užicu

Oglasna Tabla

Rok i bluz festival „In wires“

Oglasna Tabla