13.9 C
Uzice
септембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Irkići gaje osmoro dece (VIDEO)

Kada se kaže da u porodici ima mnogo dece, najčešće se misli da ona živi na rubu egzistencije, kao i da se materijalno bogate porodice ne odlučuju za mnogobrojno potomstvo. Porodica Ilije i Branke Irkić iz Užica prkosi ovim pravilima, imaju privatni biznis i, za sada, gaje osmoro mališana za koje su se odlučili jer ih je, kako kažu, Bog blagoslovio.

Od 14 godina do osam meseci, poređali se sve jedno drugom do ušiju: Milica, Vasilije, Bogdan, Anastasija, Nikola, Ksenija, Lazar i najmlađa Vasilija. Kažu kod njih nikad nije dosadno, kod njih je stalno žurka.

Iako vrvi po kući kao košnica, da bi dobro funkcionisali od malih nogu znaju svoje obaveze i organizaciju. Starija deca brinu o mlađoj, a ujedno slušaju starije. Svi koji idu u školu su odlični đaci. 

Njihova mama Branka kaže da kad ju je Bog već obdario da može da ima dece, zanimanje mame je najbolje što je mogla da odabere. Deca su prioritet, svako je različito i izazov ga je razumeti i vaspitati.

„Sve teškoće, koje su uglavnom fizičke prirode se vrlo lako zamene njihovim osmesima, rezultatima i odrastanjem. Nama je, ustvari, samo lepo“, tvrdi Branka.

Irkići su porodica koja ima mogućnosti da odgaja toliko mališana, ali Branka ističe da sve to nije bitno, ako ne postoji ljubav, želja i žrtva.

„Deci nije bitan društveni status, novac ili kako će se obući, već da imaju pravo na život, ljubav i smeh“, kaže ova super mama.

„I ja sada kad ih pogledam i vidim da su svi živi i zdravi, znam da sam na pravom putu“, zaključuje Branka.

A dobar put u Irkićima je bliskost, poštovanje starijih, negovanje tradicije i vera u Boga. A ako Bog da, kaže Branka, biće još mališana u njihovoj kući.

Izvor: zoomue.rs/M.V.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uhapšeno deset osoba zbog trgovine uticajem

Oglasna Tabla

Obaveštenje o radnom vremenu Stopića pećine za 21. septembar 2019.

Oglasna Tabla

Podrška EBRD promociji ariljske maline i oblačinske višnje – U Srbiji više od 60 proizvoda ima geografsko poreklo

Oglasna Tabla

Besplatni preventivni pregledi u nedelju

Oglasna Tabla

Uručene nagrade pobednicima na konkursu za najlepše dvorište i balkon

Oglasna Tabla

Petković: Grad Užice će podržati rad fondacije „Zajedno za mlade-prof. dr Danica Grujičić“

Oglasna Tabla

Supermen iz Užica hoće u Zadrugu

Oglasna Tabla

Jesen počinje u ponedeljak

Oglasna Tabla

Sve je spremno za IV Užički biciklistički karavan

Oglasna Tabla