3.3 C
Uzice
фебруар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

IPAK PLIVANJE ZA BOGOJAVLJENJE: NAJHRABRIJI NA JEZERU PERUĆAC

Iako je predsednik opštine Bajina Bašta ranije izjavio da zbog leda neće biti tradicionalnog plivanja za Časni krst u poslednjem momentu je određena nova lokacija za manifestaciju.  Pošto na izletištu Rača ne postoje uslovi za plivanje ono će se održati na pontonskoj plaži na jezeru Perućac najavio je za Drina Info predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović. Predviđeno je da početak programa bude u 12 časova ali će sve zavisiti od vremenskih uslova.

Bogojavljenje je veliki hrišćanski praznik kada je po jevanđelju Isus Hristos kršten na reci Jordan, a krstio ga je Jovan Svetitelj. Na Bogojavljenje su prema hrišćanskom verovanju sve žive vode svete i otuda je u našem narodu tradicija da se tog dana ulazi u vodu da bi se dobila Božija blagodet.

Pobednik plivanja za Časni krst dobija zlatnik a svi učesnici će dobiti majice i diplome. Prijavljivanje za učestvovanje u Plivanju za Časni krst trajaće do srede, 18. januara, do 21 čas. Prijavljivanje se vrši u Turističkom informativnom centru u Bajinoj Bašti. Za sve prijavljene je obezbeđen obavezan lekarski pregled u Domu zdravlja i samo uz potvrdu lekara je moguće učešće. Takođe za sve učesnike je obezbeđen prevoz iz Bajine Bašte do jezera Perućac i nazad do po završetku manifestacije .

Izvor: Drina Info

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Adaptacija stare škole u završnoj fazi

Oglasna Tabla

Stamatović: Naprednjaci šire paniku, voda na Zlatiboru je ispravna za piće!

Oglasna Tabla

NSZ raspisuje javne pozive i konkurse za zapošljavanje za 2019.

Oglasna Tabla