11.1 C
Uzice
новембар 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

IPAK PLIVANJE ZA BOGOJAVLJENJE: NAJHRABRIJI NA JEZERU PERUĆAC

Iako je predsednik opštine Bajina Bašta ranije izjavio da zbog leda neće biti tradicionalnog plivanja za Časni krst u poslednjem momentu je određena nova lokacija za manifestaciju.  Pošto na izletištu Rača ne postoje uslovi za plivanje ono će se održati na pontonskoj plaži na jezeru Perućac najavio je za Drina Info predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović. Predviđeno je da početak programa bude u 12 časova ali će sve zavisiti od vremenskih uslova.

Bogojavljenje je veliki hrišćanski praznik kada je po jevanđelju Isus Hristos kršten na reci Jordan, a krstio ga je Jovan Svetitelj. Na Bogojavljenje su prema hrišćanskom verovanju sve žive vode svete i otuda je u našem narodu tradicija da se tog dana ulazi u vodu da bi se dobila Božija blagodet.

Pobednik plivanja za Časni krst dobija zlatnik a svi učesnici će dobiti majice i diplome. Prijavljivanje za učestvovanje u Plivanju za Časni krst trajaće do srede, 18. januara, do 21 čas. Prijavljivanje se vrši u Turističkom informativnom centru u Bajinoj Bašti. Za sve prijavljene je obezbeđen obavezan lekarski pregled u Domu zdravlja i samo uz potvrdu lekara je moguće učešće. Takođe za sve učesnike je obezbeđen prevoz iz Bajine Bašte do jezera Perućac i nazad do po završetku manifestacije .

Izvor: Drina Info

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Za napad na izvršitelja do 12 godina zatvora

Oglasna Tabla

Čudotvorni izvor kod Bajine Bašte: ovom vodom lečili su šugu u aziji, a po spas dolaze I nerotkinje! Zovu ga još I ljubavni izvor, evo I zašto

Oglasna Tabla

Luka i Elena osvojili 5 medalja za Užice

Oglasna Tabla

„Lorencačo“ najbolja predstava 24. Jugoslovenskog pozorišnog festivala

Oglasna Tabla

Predavanje u Užicu: Eminentni stručnjaci na temu derivacionih mini hidroelektrana

Oglasna Tabla

Predavanje „Cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu“ u Narodnoj biblioteci Užice

Oglasna Tabla

Albanski špijun uzeo avans od 30 hiljada evra za dokumentaciju o mašini za pravljenje municije: Vojni projekat trebalo da završi u Makedoniji, Kataru i BiH!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 12. novembar (utorak)

Oglasna Tabla

Tetke dobile status trećeg roditelja

Oglasna Tabla