Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Investitorima je u interesu da slede uputstva opštine koja je ekološki nastrojena

Čajetina – Sav otpad sa teritorije opštine se odlaže na pretovarno mesto odakle se odvozi u regionalnu deponiju „Duboko“ u Užicu.

A zbog promenljivog broja stanovnika, upravljanje otpadom na teritoriji Čajetine nije nimalo lak. Pored komunalnog otpada,tu su i velike količine građevinskog otpada.
“ Prema Lokalnom planu za upravljanje otpadom (2019-2028), građevinski otpad, otpad od iskopa i ruševina se deponuje na deponiju Bregovi, na nekoliko kilometara od centra Zlatibora. Ova stara opštinska deponija zatvorena je od formiranja deponije Duboko i godinama se ne koristi, a zahvaljujući projektu koji je finansirala Vlada RS, izvršena je sanacija i rekultivacija deponije.

Nakon zatvaranja i saniranja ove deponije, ona je opredeljena ka lokacija za odlaganje građevinskog i kabastog otpada. Investitori uz dozvolu za gradnju dobijaju detaljna uputstva kako da postupaju sa otpadom koji nastaje na njihovom gradilištu i način kako ih odlažu. Prema slici kako izgledaju Bregovi, može se zaključiti da su investitori i izvođači radova itekako svesni da je opština Čajetina ekološki nastrojena i da je u njihovom interesu da slede uputstva. Sve će biti mnogo lakše kada se uspostavi rad reciklažnog dvorišta gde će sav otpad biti detaljno selektovan“, rekao je za GZS Srđan Pantović, direktor KJP Zlatibor.

Naslovna:Srđan Pantović, direktor KJP Zlatibor, Foto: GZS

GZS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас славимо Зачеће Светог Јована Претече и Крститеља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба “Ужички Минотаур” у Галерији Рефлектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Концерт за Дан града: Џенан Лончаревић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење малинара Србије: Откупљивачи делују монополски, смањују откупну аконтну цену малина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија ће скупо плаћати нафту због хрватске блокаде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Оливера Јевтић најбоља на Ади Циганлији у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за четвртак – 6. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милица из Пожеге има само 19 година и успешно се бави дресуром паса, од малих ногу и најопаснијим керовима прилазила је без страха

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кад ученици засуку рукаве и среде цело школско двориште (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА