OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Interesovanje za Zlatibor ne janjava

Pandemija Covid 19 prošle godine nije mnogo uticala na razvoj Zlatibora u turističke svrhe, kao i na samu turističku sezonu. Prema rečima predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića pandemija je možda samo malo usporila neke projekte, koji će se nastaviti i završiti u ovoj godini.

– Ostalo nam je od prošle godine da završimo trg, binu i postavljanje fontane na jezeru. Pored uređenja zelenih površina, radimo na uređenju i obeležavanju staza za šetnju, biciklističkih staza koje će se nadovezati na rekonstruisane ulice. Tim stazama otvaramo izlazak iz centra Zlatibora ka Spomeniku, Gradini, Oku… – rekao je Stamatović.

Predsednik opštine Čajetina istakao je da su sve kapitalne investicije na Zlatiboru ulaganje u turizam. Ove godine će se završiti upravna zgrada i natkriti početna stanica Gold gondole, zatim završiti izgradnja parkinga i garaža.

Sa posebnom pažnjom proteklih godina se radilo na projektu „Zlatni grad“, a ove godine će se početi sa realizacijom jednog bitnog dela tog projekta.

– Ove godine počećemo sa radovima na izrgadnji vodovoda Sušičko vrele. U toku je rešavanje imovinskih odnosa od crpne stanice do Šljivovice. Uporedo radimo master plan za razvoj “Zlatnog grada” i sadržaja o kojima smo već govorili. Naredne godine, kada se završi Sušički vodovod, možemo da stavimo u komercijalne svrhe Ribničko jezero i da se krene u izgradnju “Zlatnog grada”. U njemu će biti sportski sadržaj, golf tereni i drugi sportski tereni, sportska hala, zdravstvene ustanove, dakle sve će biti u funckiji u sporta, rekreacije i zdravlja – kaže prvi čovek opštine Čajetine.

Milan Stamatović kaže da već sada ima zainteresovanih investitora.

– Mi bismo ulagali u jedan deo, u razvoj lokalne infrastrukture, a jedan deo bi ponudili investitorima koji su zainteresovani da grade sadržaj, a već ih ima. Gondola je otvorila te nove sardžaje i nove investitore, tako interesovanje za Zlatibor ne jenjava, već se povećava – dodao je Stamatović.

Ove godine se očekuje veći broj turista od prošle godine, a turisti će svakako uživati u novim sadržajima. Sigurno će veliku pažnju i omiljeno mesto biti fontana sa multifunkcionlnim sadržajem na vodi. Imaće i zvučne i svetlosne efekte na samom jezeru i prikazivaće se projekcije i sadržaji za decu, i to sve u prirodnom ambijentu.

Izvor: vestiizzmestaj.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Težak udes kod Požege, dvoje mrtvih

Oglasna Tabla

U Užicu više od 45 odsto vakcinisanih protiv kovida19!

Oglasna Tabla

U Gradskoj opštini Sevojno završeno asfaltiranje putnih pravaca po ugovorima iz prošle godine

Oglasna Tabla

Užice izdvaja novac iz budžeta za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji

Oglasna Tabla

Kondicioni trener Marko Sekulić izabran na mesto kondicionog trenera A tima reprezentacije Srbije

Oglasna Tabla

Danas sunčano, toplo i vetrovito, temperatura do 30 stepeni

Oglasna Tabla

Malinarima će ovo biti jedna od najboljih godina

Oglasna Tabla

Iz crvene kovid zone na Zlatibor,prva grupa zdravstvenih radnika stigla u “Goliju”

Oglasna Tabla

Sve izvesniji početak radova na obilaznici u ovoj godini

Oglasna Tabla