ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Интересовање изузетно, очекујемо 50.000 посетилаца

Златибор у новогодишњој ноћи очекује око 50.000 туриста, а већ је букирано преко 90 одсто смештаја у хотелима, изјавио је медијима директор Туристичке
организације Златибор Владимир Живановић.

– Годинама је пракса да се током празника овде прво попуни смештај у хотелима, па је тако и сада. Просечна цена тродневног новогодишњег аранжмана
износи од 36.000 динара по особи у хотелима ниже категорије до 120.000 колико коштају три ноћи са свечаном вечером у луксузним хотелима са пет звездица. Повећава се у овом периоду и цена закупа приватних апартмана, који ће се у време празника изнајмљивати од 100 до 150 евра за две или три особе – рекао је Живановић, помињући све боље резултате златиборског туризма:

– На овој планини, према последњим подацима, до сада је забележено повећање броја посетилаца од 12 одсто у односу на исти прошлогодишњи период. Очекујемо да ће ова година оборити рекорд и бити завршена са три одсто повећања у односу на до сада рекордну 2019.
Успешна ће, уверен је директор ТОЗ, бити и предстојећа зимска сезона на Златибору. Тада овде очекује око 40.000 посетилаца дневно, наравно ако време буде ишло на руку.

– Зимска сезона је на прагу и ми смо као дестинација прилично спремни за предстојећу зиму. Верујем да ће бити довољно снега и да ће сви који дођу на Златибор моћи да уживају. У фокусу наших промоција је активан одмор: зимски спортови, санкање, скијање, ски- школе, планинарење, пешачење у зимском амбијенту. Уз познате врло посвећене локалитете, изузетну гастрономску понуду, као и 10 организованих дневних излета по околним местима. А интересовање гостију велико је и за зиму. Не само за новогодишње празнике, него и током Божића, православне Нове године, целог зимског распуста овде ће боравити велики број туриста, уз попуњеност капацитета од преко 90 одсто.
Живановић сматра битним што су сви златиборски локалитети спремни за туристе, раде пуним капацитетом. Једна од тих атракција је “Голд гондола“ која ће бити на услузи за панорамску вожњу, али и за скијање, јер је потпуно опремљена да превози скијаше до Ски-центра “Торник“.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Да ли је инфлација заиста побеђена?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пчеларима прети лоша година?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Четири особе повређене у тешкој саобраћајној незгоди у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Малинари траже минимално 350 динара за килограм

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дефицит кадрова у грађевинарству, медицини, занатима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Откупне цене млека у Србији међу највишима су у Европи

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Аеро­дро­му „По­ни­кве” по­че­ло раз­ми­ни­ра­ње те­ре­на

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору и у Бајиној Башти одржане промоције књиге „Златиборе питај Тару“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 14. април

ОГЛАСНА ТАБЛА