12.7 C
Uzice
октобар 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA REPORTERI-DOPISNICI

INSPEKCIJA POSKIDALA TABLICE NELEGALNIM TAKSISTIMA

Republička inspekcija skinula je tablice sa vozila nelegalnih prevoznika na relaciji Požega – Užice, i  na taj način onemogućila njihov rad. Najviše nadrljali putnici, koji se već godinama muče sa ovim problemom. Inspekcija je, kao na filmu, iznenadila taksiste koji već godinama nelegalno prevoze putnike. Za samo pola sata svi su ostali bez tablica, a građani koji odavno nemaju adekvatan prevoz na ovoj relaciji, opet su se našli u nevolji.

53469927

„Sedela sam u vozilu i čekala da krenemo. U auto su ušli jedan muškarac i žena, pitali su taksistu koliko košta karta do Užica. On je rekao da je 200 dinara, na šta su oni počeli da se cenjkaju i pitaju može li jeftinije, jer je autobska karta 150 dinara. Taksista je rekao da ne može, pa su oni pitali da li još neko u tom terminu vozi u Užice. Čovek je pokazao na svog kolegu koji je bio parkiran nešto ispod nas. Tada su oni krenuli da izađu, a na vratima se pojavio treći čovek, kako smo posle saznali njihov kolega, koji je izvadio legitimaciju i počeo da piše prijavu vozaču. Zatim mu je naredio i da skine tablice sa vozila“, priča Dragana iz Užica koja godinama radi u Požegi.

Inspekcija je  po istom principu tražila prevoz i od ostalih taksista, pa su za samo nekoliko minuta svi ostali bez tablica. Jedan od njih, koji je želeo da ostane anoniman, kaže da je nakon plaćene kazne ponovo počeo da vozi.

„Jednostavno nemam izbora. Kada sam pre nekoliko godina ostao bez posla, morao sam da počnem nešto da radim jer sam zdržavam celu porodicu. Ovo nije prvi put da plaćam kaznu, ali i to mi se više isplati nego da ne radim uopšte. Isto tako, ja imam svoje stalne putnike koje ne mogu da izneverim. Kada su mi skinuli tablice, snalazio sam se na sve načine da te ljude prevezem do posla, jer njih niko ne pita kako dolaze na radno mesto.“

Na stranu nelegalnih taksista stali su i sami građani, kivni na lokalne samouprave koje nisu obezbedili adekvatne autobuske linije na ovoj relaciji:

„Šta hoće više  ta inspekcija?! Kao da se mi ne bi vozili autobusima kad bi ih bilo. Mog gazdu ne interesuje kako ću doći na radno mesto, a ne smem da kasnim. Često dolazim i  sat vremena ranije jer nemam prevoz onda kada bi meni odgovaralo“, kaže Milovan koji svakodnevno putuje na posao u Užice.

Najveći problem predstavlja činjenica da fiktivno postoji linija Požega – Užice i Užice – Požega koja je dodeljena prevoznicima iz Čačka i Užica. Međutim, prevoznici su najveći broj tih polazaka ukinuli. Nadležni organi opet ćute, a građani se snalaze kako znaju i umeju, jer im je jedino važno da sačuvaju sopstveni posao.

UŽICE – OGLASNA TABLA

output_bkzdes

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

MUP: Pojačana kontrola prevoza dece

Oglasna Tabla

SBB fondacija u akciji čišćenja u Užicu

Oglasna Tabla

Sve samo da izbegne alko-test: Suvozač istrčao iz kola kad je video saobraćajce, pa bežeći skočio u Drinu

Oglasna Tabla

Učenici Matematičke gimnazije osvojili četiri medalje na takmičenju u Rumuniji

Oglasna Tabla

Ako pojedete samo jabuku dnevno, zaboravićete na lekare: Čuvar srca i zdravlja, bolja od lekova!

Oglasna Tabla

Pravo leto usred oktobra: Danas 28 stepeni, od sledeće nedelje još toplije

Oglasna Tabla

EU PRO predstavlja poziv za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim preduzećima na Zlatiboru 14. oktobra

Oglasna Tabla

Uhapšene dve osobe u Požegi zbog više krađa i silovanja stare žene

Oglasna Tabla

Danijela i Saša imaju četvoro dece, a reakcija okoline je često iznenađujuća

Oglasna Tabla