3.4 C
Uzice
25 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

Ima 37 i samohrana je majka, brine o čak 11 dece: „Kad se sprema ručak onda mora u veliku šerpu“

Maja Kovačević sa samo 37 godina postala je samohrana majka.

Ništa novo i neobično da ova mlada žena nije rodila čak jedanaestoro dece. U selu Drakčići pod krovom skromne kuće i uz majčine skute rastu i životu se raduju mali Kovačevići, a Maja se ne žali već svoju bitku ponosno bije sa osmehom na licu, dok je grli osam sinova i tri kćerke.

„Pre nekoliko godina smo se doselili na selo, muž je još uvek bio živ. Ovde će deca lepše odrastati nego u gradu. Ne mogu reći da mi je lako, ali velika porodica je uvek bila moj san koji sam sa Radišom i ostvarila. Prerano nas je napustio, a ja se moram boriti za našu decu“, rekla je ova hrabra žena za Rinu.

Nakon muževljeve smrti ona je preuzela brigu o poslu. Njihova izdavačaka kuća nakon poteškoća danas dobro posluje, Maja vredno radi i od toga žive, hrane se i školuju njena deca.

„Mi smo pravi primer da kad čeljad nisu besna, ni kuća nije tesna. Imamo dve spavaće sobe u kojima su kreveti na sprat, starija deca čuvaju mlađu, ja ih po ceo dan sazivam, ali već smo ušli u rutinu i sve ide kako treba. Kad se sprema ručak, onda mora u veliku šerpu, a prut u našoj kući retko radi“, priča uz osmeh Maja i dodaje da dnevno pere čak tri mašine veša a zbog problema u vodosnabdevanju nema vode ni za jednu.

Ponosna majka iz Kraljeva skromno kaže da ipak ni po čemu nije posebna i da su nekad porodice bile daleko brojnije nego danas, a veliki broj dece nije bila nikava čudna pojava kao što je to možda danas.

„Naš narod se promenio, sada je bitno da imamo velike kuće, a male porodice. Nekada je to bilo obrnuto. U seoskim domaćinstvima odrastali su zajedno braća i sestre i niko se nije iščuđavao kad žena rodi preko petero dece. Ja sam oduvek želela da imam veliku porodicu, dok su druge devojčice zamišljale da su princeze, ja sam sebe videla kao majku“, kaže Maja.

Mnogi za njihovu kuću kažu da je vrednija od bilo koje palate, jer u njoj se nalazi najveće blago – zdrava deca koja iako su ostala bez oca srećno odrastaju.

„Najlepše nam je za Božić i Vaskrs, tada mi srce bude puno i zahvaljujem se Bogu na svemu što mi je dao. U velikim porodicama beskonačno mnogo je ljubavi“, zaključila je Maja.

Izvor: b92.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Tri pehara za mlade košarkaše Šampiona u Beogradu (FOTO)

Oglasna Tabla

Spajanje domova zdravlja i bolnica može da počne

Oglasna Tabla

SNIMAK STRAVIČNE NESREĆE IZ IVANJICE: Pešaka pokosio auto pored puta, vozač odjurio sa mesta

Oglasna Tabla

Rebalansom povećano sa 20 na 40 miliona za mere energetske efikanosti

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Prijem za najuspešnije Užičane u 2019. godini (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vreme u subotu malo toplije: Ujutru mraz, tokom dana suvo, temperatura do deset stepeni

Oglasna Tabla

Užice podiže spomenik Milovanu Miću Petroviću

Oglasna Tabla

Dve nesreće u Ivanjici, prva sa smrtnim ishodom u drugoj vozač udario pešaka i pobegao

Oglasna Tabla