ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

ИБЦ Златибор: Интерактивност и комуникација са корисницима

Један од примарних циљева пословне политике ИБЦ – иницирање окружења на примену савремених технологија и научних метода и достигнућа – наилази на стално одобравање од стране свих корисника услуга по чему ће ова година бити посебно запамћена. Нови трендови као што су регистрација виртуелног предузећа, хакатон, едукације за апликације најмлађих малишана, или едукација о дигиталном маркетингу само су део активности са којима се ИБЦ сврстава на листу лидера међу организацијама овог типа. 

Упорност у напорима да млади људи са идејом добију прилику да се упусте у предузетништво резултирала је реализацијом шест старт-апова који су добили до 600.000 динара бесповратних средстава за почетак пословања. Нових 6 предузентика на мапи Златиборског краја колико је ИБЦ кроз старт-aп конкурсе подржао протекле године може послужити и као пример, али и као охрабрење за све чија идеја још нема адекватну подршку у окружењу. Осим спровођења конкурса, тим ИБЦ је младим старт-аповима био на располагању за сву могућу саветодавну подршку током спровођења процедуре за добијање средстава за почетак пословања. 

Да залагања не иду само у правцу подршке индивидуалним успесима на пољу предузетништва говори и чињеница да је током ове године Златибор постао безбеднији као место за живот реализацијом иновације Горска стража оријентисане на заштиту од шумских пожара. У сарадњи са Научним парком Чачак, Горској стражи је за хардверско-софтверски систем заштите од пожара стављено на располагање 25.000 швајцарских франака подршке реализацији пројекта. 
Поред охрабрења младих предузетника, ИБЦ кроз менторинг програм почињања сопственог и развој већ постојећег бизниса студиозно припрема шесторо полазника који ће почетком 2023. године моћи да сумирају и нова искуства и сазнања, али и резултате праксе коју је пратио пројект-менаџер и пословни консултант међународног калибра. Нови трендови Оцењена највишом оценом у рангу модернизације пољопривреде реализована је друга по реду конференција о иновацијама у пољопривреди. Уз учешће еминентних стручњака, научних институција и привредника, ова конференција мултипликује ефекте свог одржавања у научном и практичном смислу – како на локалном, тако и ширем, друштвеном нивоу. 

Могућношћу оснивања виртуелног предузећа коришћењем капацитета ИБЦ, у Златиборском округу су имплементирани најновији трендови пословања. Дигитализација као обележје модерног доба у свим сферама живота један је од императива на коме ИБЦ инсистира, па је у том смислу отворио врата свог заједничког простора за рад за све заинтересоване. А да је интересовање сагласно очекивањима, најбоље говори податак да је преко 40 дигиталних номада користило ову услугу. Нова форма пословања и начина живота у свету представљена је кроз упознавање са Лиз Дуонг, једном из глобалне породице дигиталних номада која је током ове године боравила на Златибору. Овим сусретом представљен је и потенцијал Златибора као места на мапи на коме ови глобтротери могу да очекују потпуно самоостварење.

Припрема најмлађих за свет који је, дефинитивно њихова будућност, ИБЦ је схватио као један од примарних задатака, па је тако реализован програм едукације у области дигиталних технологија за децу узраста од 13 до 16 година. Под руководством професора информатике, најмлађи су имали могућност да савладају многе вештине у области програмирања апликација мобилних телефона. Млади Златибора имали су прилике и да науче нешто више о роботима угостивши Робокараван, а практичан рад са Лего роботом донео је овом узрасту колико узбуђења новим, толико и нових искустава у овој области. Дигитални маркетинг За нешто старије, за крај године, ИБЦ је припремио програм обуке у дигиталном маркетингу, на коме ће сви заинтересовани проћи бесплатне едукативне радионице за најекономичнији начин маркетиншког оглашавања данашњице, вођење друштвених мрежа. Тиагом Фереира и Лена Стефановић, двоје познатих инфлуенсера својим искуствима приближиће заинтересованим концепт инфлуенсмаркетинга. Улагање у сопствене капацитете са циљем стицања потенцијала за пружање квалитетнијих услуга део је програма самоусавршавања тима ИБЦ. У том смислу, поред прикупљања искустава и нових сазнања током свих реализованих активности запослени у ИБЦ заједно са студентима посетили су Научнотехнолошки парк Ниш и Пирот. Сумирана као успешна, 2022. је поставила и циљеве за наредну, 2023. годину на неупоредиво вишем нивоу. Поред програма за едукације у области информационих технологија за децу и омладину као императивне константе у активностима, ИБЦ ће своје капацитете усмерити и ка развијању и јачању иновативне заједнице у Општини Чајетина. Планови развоја индустријске зоне у Бранешком пољу улазе у нову фазу и очекивања су да ће током 2023. Године резултати бити итекако мерљиви. Као једна од најактрактивнијих туристичких дестинација овог дела Балкана, Златибор има пун потенцијал да буде стециште дигиталних номада кроз чије активности се јача и промоција овог краја, па ИБЦ своје активности усмерава и у овом правцу.

Интерактивност и комуникација са корисницима је резиме којим се завршава ова, 2022. година. Реч је о сарадњи са државним, привредним и образовним институцијама, са угледним појединцима и представницима научних кругова као што су Српскa академија наука и уметности, Факултет организациoних наука, Висока пословна школа, Средња угоститељско-туристичка школа и многе друге.

Извор: Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Распуст у Србији – четири различита датума почетка летњег одмора за четири категорије ђака

Временска прогноза за суботу – 25. мај

У мале пројекте грађана уложено више од 70 милиона динара

Млади кромпир из рерне: Направите га уз прелив који ће одушевити укућане (ВИДЕО)

Отворен трећи „Bazzum“ џез фестивал

Објављене нове цене горива које ће важити до 31. маја

Бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља у Чајетини

Данас су Свети Ћирило и Методије

Представљена збирка песама ‘’Кошмари Кошара’’ посвећенa пакленим данима Битке на Кошарама (ВИДЕО)