ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

И поред велике хаварије уредно водоснабдевање (ВИДЕО)

Јутрос око 6 часова дошло је до пуцања магистралног азбестног цевовода фи 250 који спаја резервоаре Капетановина и Глуваћи. Хаварија се десила у брду испод Карађорђеве улице и тренутно се ради на детекцији и санацији квара и отклањању последица. Према речима Душка Љујића директора ЈКП” Водовод” захваљујући систему Доварје ниједан грађанин, а има их око 5 000 на овом потезу није остао без воде.

Према његовим речима управо данас види се предност на време успостављеног резервног система Доварије који омогућава да се угроженим грађанима вода испоручи са друге стране.

“Блато и песак које је нанела вода на простор око Градског базена и Медицинске школе, после пуцања цеви на магистралном цевоводу, тренутно се уклања, а није забележена ни било каква већа штета. Неколико камиона је већ одвежено на депонију “Дубоко”, након чега ће ЈКП “Биоктош” опрати и очистити овај потез. Оно је што је најважније је да грађани не осећају последице јер ниједног момента нису остали без воде”.

У питању су азбестне цеви чија замена се очекује у наредном периоду на деоници дугој око 4 750 метара од Церовића брда до Капетановине одакле се водом снбдева око 15 000 грађана.

“Пројекат замене азбестних цеви урађен је 2019. и добијене све потребне дозволе и сагласности Канцеларије за јавна улагања да се такви пројекти могу финансирати. Био је план да се то ради током 2020/21. године, међутим корона је променила планове. Ипак има помака, јер се очекује подршка Министарства за јавна улагања и инвестиционих фондова ЕУ, како би се овај пројекат вредан око два милиона евра реализовао. У току је прилагођавање наше пројектне документације прописима ЕУ и имамо рок од два месеца да то урадимо, што ћемо и учинити”, наглашава Љујић.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Био бизнисмен у Канади, па продао кућу и јахту и вратио се у Србију: Наш певач променио је живот из корена после емисије Никад није касно, а сада је поново изненадио

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јаковљевић: Отворено писмо директору Института за воћарство у Чачку

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кошарка: Златибор се не предаје пред најтежим задатком

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најсиромашнији пензионери добијају пакет помоћи – ево шта се све налази у њему

ОГЛАСНА ТАБЛА

Које се новчанице најчешће фалсификују у Србији и како да их препознате

ОГЛАСНА ТАБЛА

НБС: Одложено плаћање и на рате без камате DinaCard картицама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сезона одавно прошла, али цене остају исте: Пет кафа на Копаонику – 2.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

И ове године бесплатни уџбеници за одређене категорије ученика

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики дан за мештане Врутака, после 40 година асфалтиран пут (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА