ОГЛАСНА ТАБЛА
БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

И ове године велико интересовање за Дринску регату у Бајиној Башти: смештајни капацитети скоро попуњени

Бајина Башта – Највећи проблем пред „Дринску регату“ у Бајиној Башти, 29. по реду, која ће се одржати од 19. до 23. јула, је где сместити многобројне из земље и иностранства који би да учествују у једној од највећих манифестација на води у овом делу Европе.

Како кажу у Туристичкој организацији „Тара – Дрина“, интересовање је толико да се очекује рекордна посећеност, а на то указује потражња за чамцима и смештајни капацитети који су скоро па попуњени.

Места још увек има у хотелу на Перућцу који нуди пакет у једнокреветним и двокреветним собама за аранжмане од два и три дана. У строгом центру Бајине Баште приватни смештај је распродат, али се понеки кревет може наћи у близни центра по цени од 15 евра по особи. Најам целе куће за смештај до десетак особа износи 300 евра за два, односно 350 за три дана.

Главни догађај „Дринске регате“ свакако је велики спуст реком, карневал на води, од подножја бране у Перућцу до Рогачице и он је заказан за суботу 22. јула са почетком у 11. сати.

– За све оне који се одлуче да на старт Регате крену сопственим превозом, препорука је да то ураде знатно раније. Осталима ће бити обезбеђен бесплатан превоз аутобусима од Бајине Баште до Перућца у периоду од 08 до 9.30. Такође, регаташи по завршетку спуста могу рачунати на бесплатан превоз и од Рогачице до Бајине Баште – кажу у ТО „Тара – Дрина“.

Одавде напомињу да расположивих чамаца за рентирање више нема и позивају све Бајинобаштане који поседују пловила, а вољни су да их изнајме, да се јаве у Туристичко-информативни центар Бајина Башта. Цене чамаца које су регаташи резервисали на време кретале су се, зависно од величине, од 220 до преко 400 евра. Место у чамцу се издавало у распону од 3.000 до 4.500 динара.

„Дринска регата“ биће отворена у среду 19. јула Сајмом сувенира, меда, ракије и домаћих производа на главној шеталишној зони у Бајиној Башти, а програм ће бити настављен у 19 сати наступом аниматора и дечјег музичког бенда на Градском тргу. Наредног дана у Перућцу, крај реке Године, од 16 сати биће приређено традиционално такмичење у спремању рибље чорбе. Петак је дан за концерте Пеђе Јовановића и Саше Матића на излетишту Рача на обали Дрине.

На истом месту, у дану када је спуст Дрином, организује се МОСТ фест на коме ће наступити „Неверне бебе“ и „Ван Гог“. Недеља је, поручују из ТО „Тара – Дрина“, дан за сумирање утисака и завршетак Сајма сувенира, меда, ракије и домаћих производа.

Извор: ГЗС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа

Судар мотора и аутомобила у тунелу код Златибора, повређени мотоциклиста пребачен у болницу

Врели талас у Србији, данас још топлије

Пренос утакмице Србија – Словенија у ГКЦ-у

Мамбо Џамбо у Градском културном центру

Трибина „Националног центра за едукацију о спорту 2024“ у Ужицу

Први „ПП Фест” од 4. до 7. јула