Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

I ove godine samo trube,bez estradnih zvezda u Guči

GUČA-Organizator 58. Sabora trubača u Guči više neće dozvoliti da se u vreme ove manifestacije organizuju koncerti ekstradnih zvezda na štetu naših najboljih trubača iz Srbije ,ali će u budućnosti nastojati da u Guču dovodi najbolje trubače iz Evrope i celog sveta, odlučeno je na zajedničkoj sednici Saborskog odbora i Upravnog odbora kulturnog centra u Guči, pa je tako otpala i mogućnost održavanja koncerta Zdravka Čolića poslednjeg dana sabora, navodi se u saopštenju  predsednika  Saborskog odbora Slobodana Jolovića.

Sabor će po tradiciji biti otvoren  9. avgusta kod spomenika trubaču u centru Guče uz intoniranje himne „Sa Ovčara i Kablara“ i podizanje saborske zastave, kada je planirano i otvaranje izložbi, saborskog sajma turizma, knjiga, publikacija i privredne izložbe. U večernjim satima na pozornici ispred Kulturnog centra biće priređen kulturno-umetnički program, održano takmičenje mladih orkestara i dragačevskih trubača.

Na glavnoj pozornici na stadionu program će trajati tri dana. U petak 10.avgusta planiran je koncert pobednika 57. Sabora, koncert Dejana Petrovića i Big Banda, kao i tradicionalni ponoćni koncert finalista ovogodišnjeg sabora.

Finalno takmičenje najbolje plasiranih seniora iz predtakmičarskih centara biće održano u subotu 11.avgusta sa početkom u 20 sati a nakon toga dvočasovni koncert pobednika 58. Sabora.

Takmičenje majstora trube za ovogodišnju titulu „Šampion Guče“ biće održano poslednjeg dana Sabora, u nedelju 12.avgusta, a nakon toga koncerti Šampiona Guče Ekrema Mamutovića i Saše Krstić, kao i Majstora trube Dejana Lazarevića i Bobana Markovića.

Tu su i mnogi drugi programski sadržaji, među kojima su prateći programi, veliki broj kulturnoumetničkih društava iz zemlje i inostranstva, koncerti stranih orkestara, takmičenje zdravičara, izbor najlepše nošnje, improvizacija stare dragačevske svadbe, defile učesnika u programima, budilica i narodni višeboj.

Ovogodišnje kvalifikacije za Guču biće održane u devet predtakmičarskih centara. U Knjaževcu (18.maja), Boljevcu (8.juna), Goračićima (9.juna), Kovačici (24.juna), Vladičinom Hanu (6.jula), Surdulici (8.jula), Požegi za mlade orkestre (12.jula), Prijepolju – Kolovrat (21.jula) i Zlatiboru (29.jula).

Besplatni programi i trubački koncerti će doprineti sve većoj posećenosti i interesovanju domaće i strane javnosti za boravak u Guči u dane ove manifestacije, koja inače ima potencijal da postane malo, ali lepo uređeno i sadržajima obogaćeno turističko mesto, pogotovo nakon izgradnje autoputeva i aktiviranje aerodroma Morava u Lađevcima za civilni saobraćaj,navodi se u saopštenju.

Izvor: zoomue.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ere počele sa selektovanjem otpada (VIDEO)

Oglasna Tabla

Oglasio se SZO povodom glasina da beli luk pomaže protiv koronavirusa

Oglasna Tabla

Sportski klubovi se privikavaju na novi način finansiranja

Oglasna Tabla

Požari u Priboju

Oglasna Tabla

Obuka zaposlenih u javnom sektoru za procenu vrednosti javne imovine

Oglasna Tabla

Aleksandar (10) nema ni struju, ni vodu, uči pod svećom, kupa se u zarđalom loncu, a na sve to još i kaže „nemam pravo da se žalim“

Oglasna Tabla

Užice konsolidovalo svoj budžet: Vreme je za preobražaj užičkog centra i Starog grada

Oglasna Tabla

Beogradski fond za političku izuzetnost i Užice u projektu za razvoj grada

Oglasna Tabla

Danas vedro, sunčano i prijatno vreme, do 16 stepeni

Oglasna Tabla