ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

И ове године бесплатни уџбеници за одређене категорије ученика

Министарство просвете ће и ове године обезбедити за одређене категорије ученика бесплатне уџбенике и друга наставна средства из уџбеничких комплета које су школе изабрале за наредну школску годину.

Пријаве трају до 20. априла.

Начелница Сектора за предшколско и основно образовање Министарства просвете Славица Јашић изјавила је да Министарство просвете Програм бесплатних уџбеника спроводи од 2011. године, у циљу додатне подршке ученицима из осетљивих категорија, али и подршке надареним ученицима.

Од ове године Министарство просвете проширило је категорије ученика основних школа који остварују право на бесплатне уџбенике, тако да право на бесплатне уџбенике остварују и ученици који болују од ретких болести, ученици који остварују право на туђу негу и помоћ, као и ученици из породица у којима је носилац родитељске бриге само један родитељ, односно уколико је други родитељ преминуо или је непознат.

Пријава се врши у школи до 20. априла, а школе преко одељенских старешина и учитеља благовремено обавештавају родитеље, односно друге законске заступнике ученика о процедури, неопходној документацији и роковима, а све информације и одговори на најчешћа питања родитеља су на сајту Министарства просвете.

За набавку бесплатних уџбеника Министарство је у буџету за ову годину обезбедило 792 милиона динара, а право на бесплатне уџбенике прошле године остварило је 87.644 ученика, наводи Јашић.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Предавање посвећено Животи Вранићу

12 НАПИТАКА НАЈБОЉЕ САГОРЕВА КАЛОРИЈЕ: Дају осећај ситости и помажу вам да се смањите за 3 броја

Паприкаш од меса за данашњи ручак: Уживаћете у укусу (ВИДЕО)

Да ли ће онај ко насрне на наставника ићи у затвор и шта значи измена Кривичног законика

Бацамо годишње на стотине тона вуне, а носимо синтетику – зна ли Србија где јој је рабош?

У поноћ почиње изборна тишина

Креће туристички возић, са радом почиње и СтаПарк

Уз средства из буџета снажна подршка државе за путну инфраструктуру

Град Ужице за матуранте, велика журка у Градском културном центру (ВИДЕО)