10.1 C
Uzice
октобар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

I osnovci iz Krvavaca prikupili novac za operaciju vida sedmogodišnjeg Miodraga

Učeniku I razreda OŠ „Aleksa Dejović“-Sevojno, Miodragu Hadžimurtoviću, hitno je potrebna operacija vida, jer u Specijalnoj bolnici „Sveti vid“ u Beogradu garantuju uspešnost ako se operacija uradi do 8 godine života. Mali Miodrag u avgustu puni 8 godina a veliko razumevanje i izuzetnu humanost, pokazali su učenici njegove škole, kroz organizovanje nekoliko akcija za prikupljanje sredstava za operaciju koja, prema cenovniku klinike, iznose 576.000 dinara.

Akcijom podmlatka Crvenog krsta i Učeničkog parlamenta, prodajom krofnica i prikupljanjem novca u odeljenjima, obezbeđen je iznos od oko 90.000 dinara, na turniru u fudbalu i košarci, koji su organizovali sedmaci,prikupljeno je još 52.000 dinara a na akciji prodaje krofnica u Krvavcima, koju je 18. maja organizovao Učenički parlament, izdvojeno odeljenje sevojničke škole je „zaradilo“ još 6.200 dinara.

Pored navedenih iznosa, Grad Užice je pomogao sa 150.000 dinara, mesara „Dva brata“ iz Sevojna sa 5.000 dinara a sveštenik Vladimir sa 2.000 dinara. Prema najnovijim informacijama koje smo dobili od Miodragove bake Miljanke Filipović, koja je njegov staratelj, Valjaonica bakra Sevojno je uplatila 20.000 dinara a sindikat Prvog Partizana 10.000 dinara.

Obzirom da je novac za ugradnju  implatanata u iznosu od oko 300.000 dinara prikupljen, baka Miljanka je već zakazala operaciju u Specijalnoj bolnici „Sveti vid“ za 12. jun. Mesec dana posle operacije dečak mora da ide na lasersko skidanj dioptrije i druge postoperativne intervencije,t ako da akcija prikupljanja novca i dalje traje.

Svi zainteresovani se mogu priključiti akciji uplatama na račun:

Banca Intesa

Miodrag Hadžimurtović

160-5310200107567-24

Izvor:pasaz.rs/Mirjana Milićević

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Dve bronzane medalje za karatiste Užica

Oglasna Tabla

Brze pizza rolnice (video)

Oglasna Tabla

U novom pravoslavnom hramu u Krčagovu obeležena Slava Pokrov Presvete Bogorodice (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је Покров Пресвете Богородице

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije -„Uplakana Katarina“

Oglasna Tabla

Nedostaje pet miliona evra: Otvaranje aerodroma Ponikve tokom 2020?

Oglasna Tabla

PROGNOZA ZA SLEDEĆU NEDELJU: Kao da je jul, ne oktobar – temperatura do 29!

Oglasna Tabla

MUP: Pojačana kontrola prevoza dece

Oglasna Tabla

SBB fondacija u akciji čišćenja u Užicu

Oglasna Tabla