У организацији Града Ужица, Цркве Светог Ђорђа и Музичке школе “Војислав Лале Стефановић”, а у сусрет програму “Престоница културе Србије 2024. године” одржан је Васкршњи концерт под називом “И би светлост”.

Публици су се представили хорови “Млађани грађани”, дечији хор при цркви Светог Ђорђа, Етно-група “Ђурђевак” и Певачко друштво “Златиборска вила”. Учеснике концерта и све присутне у Цркви Светог Ђорђа поздравила је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Светлошћу вере и заједништва обасјан је овај простор али и наш град који ће наредне 2024. године бити национална престоница културе, а Црква Светог Ђорђа у којој се налазимо обележиће 180 година постојања. Поносни на велики јубилеј и титулу која нам је припала, окупили смо се овде и да се присетимо највиших вредности хришћанства и да сви заједно славимо живот и нове почетке. У овом земаљском животу тежње и намере треба да нам буду исте. Гајећи клицу добра у себи помажимо другима и верујмо у светлост која увек долази”, поручила је градоначелница.

Протојереј Владимир Дуканац је обраћајући се присутнима рекао да се концерт одржава у светом храму са намео да се обједини улога  цркве и молитвено појање.

“Мисија свете цркве је управо у томе да се сједини са Христом. Да човек живи душом Христовом, да као личност човекова буде личност Христовом тј да у човеку не живи само човек већ Христос. Молитва као појање, као песма стара је реч колико и сама вера, колико и само човечанство. Вечерас васкршњим концертом обједињујемо и улогу наше свете цркве и молитвено појање”, навео је Дуканац.

Васкршњи концерт  још један је у низу догађаја који се организју у сусрет 2024. години у којој ће Град Ужице показати, зашто је као други град у Србији, изабран за Престоницу културе Србије.