12.8 C
Uzice
новембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

HVALA MOM GRADU I MOJIM UŽIČANIMA NA PODRŠCI

Profesionalni kik boks prvak Evrope u WKU federaciji – Predrag Damnjanović je rođen 5.5.1987. godine u Užicu. Borilačkim veštinama se bavi već 16 godina, i to kik-boksom, savateom i kung-fu wushu-om. U karijeri je ostvario velike rezultate. Kao junior postao je šampion u kik-boksu u svim disciplinama; u seniorskoj konkurenciji u B klasi je držao titulu prvaka Srbije u svim disciplinama. U savate boksu je takođe šampion Srbije. Na zadnjem Svetskom prvenstvu zauzeo je četvrto mesto. Trenutno radi kao trener u svom klubu borilačkih sportova ,, Sloboda UE Lavovi“, koji postoji još od 2010. godine. 

13900188_1096553643770415_8697940873010526199_n

OT: Peđa, prošlo je već izvesno vreme od kada ste osvojili titulu prvaka Evrope u Užicu, da li još slavite ili je radno?
– Već je radno odavno. Uglavnom sam fokusiran na rad sa mojim borcima kao trener.

OT: Vi ste ujedno i trener u vašem Klubu borilačkih sportova „Sloboda UE Lavovi“”, da li možete da budete uspešan trener i vrhunski sportista?
-Veoma je teško raditi kao trener i baviti se svojom karijerom. Imam veoma mnogo uspešnih svoih sportista i potrbno je veoma mnogo vremena posvetiti se njima za vrhunske rezultate. Iskreno sam na raskrsnici i verovatno planiram da se posvetim više trenerskoj karijeri.

10850163_1016473185033040_1442419239539291937_n

 OT: Kako mlade motivisati da se bave sportom?
-Mladima su potrebni uzori, i da teže ka nečemu. Bolest današnjice je što su deca neaktivna i nezainteresovana. Bitan je samo kompjuter i to je to. Veoma je teško decu privuci na trening gde će da trče skaču, rade zahtevne vežbe i u mom slučaju da se tuku kada je lakše sedeti i igrati igrice. Mislim da oko aktivacije mladih treba svi da se uključimo sa organizacijom što više sportskih manifestacija i javnih časova fizicko vaspitanja. Da se deci što više priblizi sport i da ga shvate kao deo svoje svakodnevnice i nekog zdravijeg pravca. Nemoramo svi biti vrhunski uspešni sportisti ali je dovoljno ako barem svako to dete bude zdravije i fizički aktivnije. A uspeh će sam doći.

OT: Šta je trenutno aktuelno?
Trenutno se nalazim u Švedskoj u pregovorima sam sa nekim klubovima koji bi želeli da radim kao trener ovde. To je trenutno u planu a kada će se realizovati ne znam. Pošto kod nas je vreme sve gore i gore i iskreno veoma se malo ceni uspeh, a mora da se živi od nečega. Dok je ovde sasvim druga priča. Za sada će mo videti šta će biti.

 OT: Stignete li da ispunjavate porodične obaveze?
-Uhhh veoma teško. Zbog porodice i okrećem se više trenerskim vodama da bih više bio sa mojom suprugom i ćerkom. Oni su najviše ispaštale sve moje uspehe a pogotovu ovaj meč za titulu. Ćerka mi se tek rodila a ja sam malo posle toga počeo sa pripremama. Nisam skoro nikako bio kuci, i bilo mi je mnogo teško a njima je bilo teže. Ne mogu im to vreme nikako nadoknaditi. One su mi na prvom mestu i to ne smem više da dozvolim. Ali pored svega oni su mi bili najveća podrška da istrajem i da se borim do kraja. Ovu moju titulu posvećujem mojoj supruzi i ćerkici.

13413076_725355464234768_5928163114031705012_n

OT: Zašto volite Užice, a zašto ne?
-Užice volim jer je moj grad i ima dusu. Mnogo putujem i veoma dosta mesta sam obišao i živeo, ali je u Užicu najlepše nekako je moje a kući je uvek najlepše. I što veoma važno za grad me vežu mnoge uspomene, a one lepe uvek ostaju. Svoj grad ne možete da ne volite, neki ljudi i njihovi potezi naprave da je teško ziveti u tom gradu, ali za to nije grad kriv. Užice i Užicani su mi uvek bili podrška i meni i mojom borcima i hvala im za to. Što kažu „Užice u srcu“.

OT: Hvala vam.
– Hvala i Vama, veliko zadovoljstvo mi je bilo razgovarati sa vama.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Javna rasprava o programskim sadržajima Javne medijske ustanove RTS

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 18. novembar (ponedeljak)

Oglasna Tabla

U Aleksincu je pre 30 godina stradao 91 rudar, tela su mesec dana izvlačena iz jame

Oglasna Tabla

Ambasador Egipta i guverner Asuana posetili Užice

Oglasna Tabla

Dobrić oštetio RAP za 6,86 miliona dinara

Oglasna Tabla

Fantastična štrudla sa makom i orasima: Savršen ukus koji se ne zaboravlja!

Oglasna Tabla

Roditelji nestalih beba traže formiranje posebnog tužilaštva, umesto zakona

Oglasna Tabla

Zimsko orezivanje voća: Obezbedite dobar rod uz video – uputstvo od samo tri koraka

Oglasna Tabla

Promenljivo oblačno, vetrovito i toplo

Oglasna Tabla